Asukaskehittäjät

Kaupunki haluaa lisätä asukkaiden ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksia mm. avaamalla vajaakäytöllä olevia tiloja kaupunkilaisten ja yhteisöjen käyttöön. Yhteisöllisyys kasvaa yhteisissä tiloissa, toiminnassa ja tilaisuuksissa.

​Mitä on Kreava?

Kreava on koko kaupungin yhteisöllisyystoimintaa, jonka tavoitteena on lisätä yhdistysten ja asukkaiden toteuttamaa kaupunkiaktivismia Keravalla.

Uusien mahdollisuuksien luominen edellyttää yhteistyössä tehtyä suunnittelua. Tähän tarkoitukseen perustetaan Kreaavien ryhmä, jonka toimintaan voi ilmoittautua mukaan kuka tahansa, joka haluaa ideoida ja ratkaista asioita yhteistyössä toisten ryhmäläisten kanssa. Ryhmän ideat otetaan käyttöön Kreava-yhteisöllisyystyössä.

Tilojen käytön suunnitteluun kutsutaan myös tarpeen mukaan aiheesta kiinnostuneita yhdistyksiä, seuroja ja muita yhteisöjä. Tästä esimerkkinä suunnittelupalaveri kesäkuussa, jossa suunnitellaan yhdessä entisen nuorisotalo Häkin ja entisen kunnalliskodin yhteisöllistä käyttöä. Lisätietoa aiheesta tässä uutisessa.

 

Miten voit osallistua?

Asukaskehittäjien ryhmän toimintaan voi osallistua osallistumalla tapaamisiin, vastaamalla sähköpostikyselyihin tai osallistumalla keskusteluun Facebook-ryhmässä. Jokaisessa tapaamisessa esitellään ja käsitellään yksi ratkaisun aiheena oleva kohde, jonka kehittämistä jatketaan Facebook-ryhmässä ja sähköpostitse. Tavoitteena on tuottaa ehdotuksia siitä, minkälaisia toimijoita tiloihin kaivataan eli millaisia palveluita ja tekemistä Keravalle toivotaan. Ehdotuksissa otetaan huomioon se, että tilojen ylläpito olisi myös taloudellisesti järkevää.

Tulevia aiheita ovat mm. Keravan kartano, Lapilan kartano, Kesärinne ja Nikuviken. Jokainen näistä vapaa-ajantiloista kätkee sisälleen lukemattomia uusia mahdollisuuksia aktivoida Keravaa.

Häkin ja kunnalliskodin suunnittelupalaveri pidetään 13.6.2017 klo 18.00-20.30. lisätiedot palaverista toimitetaan mukaan ilmoittautuneille yhteisöille. Ilmoittaudu palaveriin 6.6. 9.6. mennessä tällä ilmoittautumislomakkeella. 

 

Ota yhteyttä

Ilmoittaudu asukaskehittäjien ryhmään mukaan lähettämällä sähköposti osoitteeseen anna.evila@kerava.fi ja kertomalla lyhyesti, miksi haluat mukaan. Häkin ja kunnalliskodin suunnitteluun ilmoittaudutaan oheisella ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisen voi tehdä myös Yhteispalvelupisteeseen (Kultasepänkatu 7, 04250 KERAVA).

 

 

 

Päivitetty 06.06.2017 klo 08:44