Sosiaali ja terveys

Sähköisen asioinnin palvelut sosiaali- ja terveydenhuollossa​

Tälle sivulle on koottu kaikki Keravan kaupungin tarjoamat sähköiset sosiaali- ja terveydenhuollon asiointipalvelut.

eTerveys 
eTerveyden kautta voit hoitaa ehkäisy- ja lastenneuvolaan liittyviä ajanvarauksiasi sekä katsella myös muita terveyskeskuksen ajanvarauksia. Aikoja voi rajatusti varata myös hoitajan vastaanotolle. eTerveyden kautta voit myös uusia alaikäisen huollettavan lapsesi, joka on täyttänyt 10 vuotta, sähköisiä reseptejä mikäli olet tehnyt asiointisopimuksen. Omat sähköiset reseptit ja alle 10 vuotiaan huollettavan lapsen reseptit voit uusia Kelan Omakanta- palvelun kautta. Kutsuntaikäisen miehen ennakkoterveystarkastus tehdään terveyskeskuksessa jos olet työtön tai opiskelet toisella paikkakunnalla. Ajan voi varata eTerveyspalvelun kautta.

eResepti ja Omakanta
Omakanta-palvelun tuottaa Kansallinen Terveysarkisto. Voit tarkastella ja uusia palvelussa eReseptejä, katsoa omia terveystietojasi sekä tutustua Kanta- palvelujen informointeihin ja suostumuksiin (eResepti ja eArkisto) sekä antaa suostumuksen terveydenhuollolle eArkiston tietojen käyttöön. Palvelun kautta voit hallinnoida myös kieltoja sekä tehdä hoito- tai elinluovutustahdon.

Suun terveydenhuolto
Suun terveydenhuollon HIT-portaalissa voit tarkistaa, siirtää ja perua hammashoitoaikasi.

Sähköinen toimeentulohakemus
Sähköisellä toimeentulohakemuksella voit hakea toimeentulotukea suoraan netissä.

Sähköinen asiointi toimeentulotuessa loppuu 31.12.2016.

Perustoimeentulotuki siirtyy Kelaan 1.1.2017

Perustoimeentulotuen käsittely ja myöntäminen siirtyy kunnasta Kelaan 1.1.2017 alkaen.

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki käsitellään ja myönnetään  edelleen kunnassa.

Sosiaalityönä annetaan sosiaaliturvaan, elämänhallintaan ja psykososiaalisiin pulmiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa, tehdään palvelutarpeen arviointia, verkostotyötä ja kotikäyntejä.

Päivitetty 20.01.2017 klo 17:05