Hoitolaitosten ja kotihoidon ruokailu

​​Tomaatti_ScanStockPhoto_image_3817447 (2).jpg


Hyvä ravitsemus ylläpitää ikääntyneiden terveyttä, toimintakykyä ja elämänlaatua. Se nopeuttaa myös sairauksista toipumista tai hidastaa ikääntymiseen liittyvien sairauksien etenemistä.

 

Meille Keravan kaupungin ateriapalveluissa työskenteleville on kunnia-asia, että terveyskeskuksen osastojen, hoivakotien ja kotihoidon asiakkaat pitävät tekemästämme ruuasta ja syövät sitä riittävästi oman tarpeensa mukaisesti.

 

Teemme hoitohenkilöstön kanssa tiivistä yhteistyötä asiakkaiden yksilöllisen ravitsemushoidon tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Meille on tärkeää, että

  • valmistamamme ateriat ovat asiakkaiden makuun sopivia
  • ateriat ovat täysipainoisia, monipuolisia, värikkäitä ja sisältävät riittävästi energiaa ja proteiinia
  • ruoka on asiakkaiden terveydentilaa ja toimintakykyä ylläpitävää
  • huomioimme asiakkaiden ruokailuun liittyvät erityistarpeet
  • ateriat tuottavat mielihyvää
  • ruokailuhetket luovat päivään sisältöä ja miellyttäviä yhdessäolon hetkiä muiden kanssa

 

Hyvinvointia ja elämänlaatua ruuasta

Terveyskeskuksen osastojen ja hoivakotien ruokailut kattavat asiakkaiden koko päivän ravinnon tarpeen. Hoitohenkilökunta tilaa ruuan asiakkaan toiveiden mukaisesti terveydelliset syyt huomioiden.

 

Asiakkaille tarjotaan viisi ateriaa päivässä: aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Lisäksi heillä on mahdollisuus saada välipaloja oman tarpeen tai ravitsemushoitosuunnitelman mukaan. Huomioimme myös tarvittavat erityisruokavaliot.

 

Valmistamme ateriat ravintokeskuksessa. Sieltä ruoka viedään annostarjottimilla tarjoiluvaunuissa osastoille, joissa henkilökunta vastaa ruuan, ruokajuoman, leivän ja ravintorasvan tarjoilusta.

Hoivakoteihin ruoka viedään ruuankuljetusvaunuilla ja ruokailu tapahtuu kodinomaisesti henkilökunnan avustuksella.

Ateriapalveluilta tilatut kotihoidon lounaat toimitetaan asiakkaille valmiina annoksina ateriapakkauksissa.

Sopivasti vaihtelua ja säännöllisyyttä

Toteutamme kiertävä perusruokalistaa, jossa huomioimme lisäksi eri vuodenajat. Juhla- ja teemapäivinä tarjotut ruuat tuovat asiakkaille vaihtelua ja makumuistoja.

Lue lisää hoitolaitosten ja kotihoidon ruoka-ainevalinnoista ja ateriapalveluiden toimintaperiaatteista

  • Ruoka-ainevalinnat ruuanvalmistuksessa
  • Ateriapalvelut

     
Päivitetty 13.09.2016 klo 12:24