Uutiset

"Koronahuijari" soittaa ja esiintyy kaupungin nimissä

09.04.2020 klo 10:00

Keravan kaupunki haluaa varoittaa erityisesti ikäihmisiä ja heidän omaisiaan esiin nousseesta ikävästä ilmiöstä.

Ikäihmisiä on lähestytty puhelimitse kaupungin nimissä ja tarjouduttu käymään kaupassa heidän puolestaan. Samalla on ehdotettu, että henkilökohtainen käynti ikäihmisen luona voisi olla hyödyllinen.

Kaupunki ei missään tapauksessa tarjoa kauppa-apua suoraan senioreille. Apua saa olemalla itse yhteydessä kaupungin suuntaan, numeroon 040 318 3113. Näin toimien voimme järjestää jokaiselle avun tarpeessa olevalle juuri oikeanlaista apua.

Mikäli kaupungilta ollaan yhteydessä, puhelu tulee aina numerosta, jonka ensimmäiset numerot ovat 040318… Vain näillä numeroilla alkavat soitot tulevat kaupungin virallisista puhelinnumeroista.

Mikäli saat huijaukseksi epäilemäsi puhelun, kaupungin turvallisuuspäällikkö kehottaa lopettamaan sen jämäkästi saman tien ja ilmoittamaan soitosta poliisille numeroon 112.

Kaupunki tulee lähestymään kaikkia 80+ vuotiaita puhelimitse lähipäivien ja viikkojen aikana. Näiden puheluiden tavoitteena on selvittää, että jokaisella ikäihmisellä on arjessa kaikki hyvin ja asiat toimivat. Kaupunki ei esitä näiden puheluiden aikana, että vanhuksen luo mentäisiin kauppa-avusta sopimaan. Mikäli ilmenee, että kauppa-avulle olisi tarvetta, asiaan palataan myöhemmin.

Toivomme siis tarkkaavaisuutta sekä ikäihmisiltä itseltään, että heidän omaisiltaan. Pidetään yhdessä huoli siitä, että tilanteesta hyötymään pyrkivät tahot saadaan nopeasti kiinni ja häirintä lopetettua.

Päivitetty 09.04.2020 klo 10:38