Uutiset

40 nuorta valittu kesätöihin kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluihin

15.04.2019 klo 11:40

Keravan kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluihin saadaan tulevaksi kesäksi neljäkymmentä nuorta kesätyöntekijää. Tänä vuonna Keravan kaupungin kautta kesätyöpaikan saa yhteensä 120 16–17-vuotiasta nuorta. Työ kestää yhden kuukauden kesä-heinäkuun välisenä aikana ja työstä maksetaan palkkaa 800 euroa. Työtehtävät ovat avustavia tehtäviä esimerkiksi viheraluetöissä, kirjastossa, päiväkodeissa, vanhustenhoidossa, lasten kesäleireillä ja maauimalassa. Tehtävät eivät vaadi erityistä osaamista tai aikaisempaa kokemusta työelämästä. Työskentelykuukauden aikana nuoren on oltava vähintään 16 vuotta täyttänyt ja alle 18-vuotias.

 

Sosiaali- ja terveyspalveluissa kesätyöntekijöiden tehtävät sijoittuvat Hopeahovin palvelukeskukseen, hoivakoti Vommaan, kotihoitoon ja kotipalveluun, Nuorten kulmaan, monikulttuuriseen toimintakeskus Topaasiin, terveyskeskukseen sekä perhetyön tehtäviin.

 

– Kesätyö kutsuu –projektin kautta tarjotut työpaikat Keravan kaupungilla eivät vaadi aiempaa koulutusta tai soveltavuutta, mutta haastattelutilanteessa arvioimme tietysti hakijan olemusta ja hakemusta. Näin pyrimme löytämään nuorelle sopivimman kesätyöpaikan sekä hakijan että työpaikan toiveisiin nähden, sanoo Kesätyö kutsuu –projektin projektisuunnittelija Ida Kanervo.

 

– Työtehtäviä mietittiin toimialoilla jo siinä vaiheessa, kun aloimme etsiä työpaikkoja nuorille. Sosiaali- ja terveyspalveluissa tehtävät voivat olla hieman erilaisia paikasta riippuen, mutta kaikissa pääsääntöisesti autellaan käytännön arjessa sekä seurustellaan asiakkaiden kanssa. Tehtäviin kuuluu muun muassa ulkoilua asiakkaiden seurana, apuvälineiden puhtaanapidon työtehtäviä sekä osaston yleisestä siisteydestä ja viihtyvyydestä huolehtimista, Kanervo kertoo.

 

Nuorten odotukset kesätöiden suhteen ovat yleensä olleet valoisia: uudet kokemukset – ja tietenkin myös itse ansaittu palkka – motivoivat.  Aiempina vuosina toimialan kesätyöntekijöiltä saatu palaute on ollut pelkästään positiivista. Kesätyökokemuksen koettiin antaneen suuntaa tulevaisuudelle ja auttaneen jatko-opintosuunnan valinnassa. Muun muassa vanhustyö on koettu palkitsevana ja ihmisten auttaminen nähty arvokkaana kokemuksena. Ikäihmisten palveluissa eri ikäpolvet kohtaavat kesätyön kautta luontevasti toisensa. Nuoret voivat esimerkiksi opastaa vanhuksia tietokoneen käytössä ja saavat näiltä vastalahjaksi elämänkokemuksen tuomaa näkemystä. Kesätyön päätyttyä nuorilla on taskussaan palkan lisäksi aidosti kokemusta työtehtävistä, joissa he pääsevät kehittämään osaamistaan. Työyhteisö ja asiakkaat puolestaan saavat kesätyöntekijöiden mukana tuulahduksen uutta energiaa ja tuoreita ajatuksia.

                            

 

 

 

 

Päivitetty 15.04.2019 klo 11:44