Uutiset

Aleksis Kiven tiellä pilotoidaan yksisuuntaisia, värillisiä pyöräkaistoja: rakennustyöt ja kadun perusparannus alkavat viikolla 34

19.08.2019 klo 15:40

​Aleksis Kiven tien Eerontien ja Kauppakaaren väliselle osuudelle rakennetaan yksisuuntaiset, punaisella asfaltilla päällystetyt pyöräkaistat, joiden tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja kehittää keskustan pyöräilyä. Samalla uusitaan Aleksis Kiven tien vanhat betonilaatat kadun perusparannuksen yhteydessä. Rakennustyöt aiheuttavat pieniä muutoksia liikennejärjestelyissä. Työt valmistuvat marraskuun loppuun mennessä.


Ensimmäistä kertaa Keravalla kokeiltavat yksisuuntaiset pyöräkaistat alkavat Eerontien suojatieltä ja päättyvät Kauppakaarelle, josta ne nousevat Kauppakaaren kävelykadulle. Kaistat rakennetaan punaisesta väriasfaltista ajoradan reunaan tai sen kanssa samaan tasoon ja asfalttiin maalataan tarvittavat tiemerkinnät ja opasteet


"Pyöräkaistoista on hyviä kokemuksia eri puolilla Suomea ja kokeilun avulla saamme tietoa siitä, sopivatko ne keravalaiseen ympäristöön", kertoo kaupungininsinööri Erkki Vähätörmä. "Kaistojen rakentamista mahdollisesti jatketaan myöhemmin Kauppakaaren ja kirjaston välille, sekä mahdollisesti muuallekin Keravalla."


Tutkimusten mukaan yksisuuntaiset pyöräkaistat vähentävät pyöräilijöiden ja autoilijoiden risteämisonnettomuuksien määrän kahdeksasosaan verrattuna kaksisuuntaisiin pyöräteihin.


Kevyen liikenteen väylän betonilaatat uusitaan

Karusellin rakentamisen yhteydessä uusittiin Aleksis Kiven tien kauppakeskuksen puoleinen kevyen liikenteen väylä, ja nyt vuorossa on kauppakeskuksen vastakkaisen puolen perusparannus. Kävelykadun vanhat, haljenneet ja epätasaiset betonilaatat uusitaan keravankeltaisilla betonikivillä, joita on käytetty jo kauppakeskuksen puoleisella kadulla. Osana perusparannusta tarkistetaan myös kadun puiden kunto. Hyväkuntoiset puut säästetään ja rakennustöiden aikana niiden juuria varotaan.


Pyöräkaistojen rakentamisen ja perusparannustöiden ajaksi Aleksis Kiven tien pyörä- ja jalankulkuliikenne ohjataan Karusellin puoleiselle kevyen liikenteen väylälle. Kulku Eerontien päädyn asuintaloihin säilyy koko ajan.


Rakennustyöt aloitetaan Eerontien päästä viikolla 34. Uusia pyöräkaistoja aloitetaan rakentamaan teknisen lautakunnan hyväksyttyä Aleksis Kiven tien katusuunnitelman kokouksessaan ma 26. elokuuta. Työt valmistuvat marraskuun loppuun mennessä.

Päivitetty 19.08.2019 klo 15:45