Uutiset

Arkkitehti Pia Sjöroos valittiin Keravan kaupunkisuunnittelujohtajaksi

12.02.2020 klo 10:25

Keravan tuleva kaupunkisuunnittelujohtaja on nykyinen Tuusulan kaavoituspäällikkö arkkitehti Pia Sjöroos. Kaupunkisuunnittelujohtaja valittiin tiistaina 11.2. Keravan kaupunginhallituksen kokouksessa.

"Pia Sjöroosilla on paljon kokemusta kuntatyöstä, sekä vahva visio siitä, miltä Kerava tulevaisuudessa näyttää", kaupunginjohtaja Kirsi Rontu kertoo. Keravan kaupunkisuunnittelujohtajan vastuulla on Keravan kaavoituksen ja maapolitiikan johtaminen.

Kaupunkisuunnittelujohtajan virkaan valittavalta edellytettiin yliopistossa tai teknillisessä korkeakoulussa suoritettua arkkitehdin, maisema-arkkitehdin tai diplomi-insinöörin tutkintoa ja vähintään viiden vuoden kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä. Lisäksi edellytettiin kaupunkisuunnittelun vankkaa ammattitaitoa sekä rohkeutta ja näkemystä johtaa kaupungin kehityshankkeita.

Helsinkiläinen Sjöroos työskenteli ennen Tuusulaan siirtymistään kaavoittajana Helsingin kaupungin palveluksessa vuodesta 2007 vuoteen 2017. Tuona aikana hänen vastuullaan olivat mm. Vuosaaren sekä uuden Jätkäsaaren asuin- ja satama-alueen suunnittelu.

Valinta tehtiin hakemuksiin, haastatteluihin ja soveltuvuusarvioon pohjautuvan kokonaisarvioinnin perusteella. Valitun tuli täyttää myös yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin sekä asetetut kelpoisuusehdot. Valitun tuli olla kokemukseltaan ja osaamiseltaan sekä muilta taidoiltaan virkaan parhaiten soveltuva.


Päivitetty 13.02.2020 klo 10:35