Uutiset

Asuntomessujen puitesopimus allekirjoitettiin Keravan kartanolla

24.04.2019 klo 14:00

Keravan kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut allekirjoittivat keskiviikkona 24.4.2019 puitesopimuksen, joka vahvistaa asuntomessujen järjestämisen Keravalla vuonna 2024. Keravan kartanon pihapiirissä järjestetyssä tilaisuudessa sopimuksen allekirjoittivat kaupunginjohtaja Kirsi Rontu sekä Osuuskunta Suomen Asuntomessujen tuore toimitusjohtaja Anna Tapio.

”Uudistuneet asuntomessut sopivat pääkaupunkiseudulla sijaitsevaan, vauhdilla kasvavaan kaupunkiin erinomaisesti. Urbaania ja kestävää asumista korostavien asuntomessujen avulla saamme Keravan kartanon upealle alueelle monimuotoisia asumismahdollisuuksia ja myös uudenlaisia kokeiluja”, kaupunginjohtaja Kirsi Rontu uskoo.

Asuntomessut ovat merkittävä ponnistus koko kaupungille. Valtava, vuosien mittaisen suunnittelun ja rakentamisen vaativa tapahtuma on messuvuonna 100 vuotta täyttävän Keravan kaupungin jättipanostus juhlaan.

”Kovin mielelläni näkisin Keravan asukkaiden ja yritysten tulevan vahvasti mukaan messujen toteuttamiseen. Tavoitteenamme on ottaa koko kaupunki mukaan suunnitteluun ja etenemiseen. Aloitamme jo tänä keväänä, kun joukkoistamme messualueen nimen pohtimisen”, Rontu linjaa.

”Kerava on sijainniltaan Asuntomessujen kannalta erittäin kiinnostava. Urbaaniin, mutta hyvin luonnonläheiseen ja paikoin vahvasti suojeltuunkin kulttuuriympäristöön toteutettavat Asuntomessut ovat uuden strategiamme mukainen teko, jolla viestimme vahvasti Osuuskunta Suomen Asuntomessujen tavoitteita ulospäin”, toimitusjohtaja Anna Tapio sanoo.

Asuntomessualueen tontit tulevat julkiseen hakuun viimeistään keväällä 2022. Tontteja on suunniteltu kaavoitettavaksi niin pien- kuin kerrostalorakentamisellekin. Alueelle on suunnitteilla myös ainakin ikäpolvien talo sekä osuuskuntamuotoista asumista. Messuille kaavaillut tärkeimmät teemat ovat kiertotalous ja kulttuuriympäristön kohtaaminen.


Päivitetty 24.04.2019 klo 14:08