Uutiset

Heikkilän kotiseutumuseo avaa ovensa kesäksi

11.06.2019 klo 08:30

​Keravan Heikkilän alueella Museopolun päässä sijaitseva Heikkilän kotiseutumuseo avaa tänään ovensa kesän ajaksi. Kesäkauden alkua juhlitaan avajaistapahtumalla klo 12–15, ja museo on auki iltaviiteen asti.

Avajaisten aikana kotiseutumuseon eli Yli-Heikkilän pihapiirissä on kuvasuunnistusta ja tietovisailua. Pihalla pääsee kokeilemaan keppihevosilla laukkaamista ja voi leikkiä pihapiirin henkeen käpylehmillä. Markalla merkkareita -varustesetin avulla voi tehdä telttaretken 1970-luvulle. Avajaisissa on pulla- ja mehutarjoilu.

Heikkilän kotiseutumuseo on avoinna elokuun 1. päivään asti. Kotiseutuhistoriaan pääsee tutustumaan tiistaista torstaihin klo 12–17 ja sunnuntaisin klo 10–15, paitsi 23.6. museo on suljettu. Pihapiirin keltaisessa päärakennuksessa voi tutustua varakkaan talonpoikaistalon elämään Keravalla aina 1800-luvun puolivälistä 1930-luvulle saakka. Huoneiden eri sisustukset mallintavat eri aikakausia ja uudet videopostikortit kertovat maalaistalon arjesta. Ajan henkeen tehdyllä nukkekodilla saa ­–ja pitää– leikkiä.

Pihapiirissä voi käydä laulamassa puille Lauluja metsän puille -kierroksella. Puiden vierestä löytyy sanoja, jos ei keksi minkä laulun laulaisi. Heikkilään on ilmainen sisäänpääsy koko kesän.

Päivitetty 11.06.2019 klo 08:20