Uutiset

Helsingin poliisisoittokunnan valistuskonsertti yläkoululaisille

26.04.2022 klo 15:30

​Itä-Uudenmaan ja Helsingin poliisilaitokset järjestävät yhdessä Keravan kaupungin kanssa Pidä huolta! -valistuskonsertin Keravan yläkoulujen oppilaille. Keuda-salissa 20.5. koulupäivän aikana järjestettävään konserttiin on kutsuttu kaikki Keravan 7.-luokkalaiset. Mukaan mahtuu myös osa 8. ja 9. luokkien oppilaista.

Konsertissa nuoria valistetaan päihteistä ja heille kerrotaan itsemääräämisoikeudesta sekä ajankohtaisista aiheista, kuten kiusaamisesta ja väkivallasta. Nämä tärkeät aiheet esitetään nuorille kuvien, faktapohjaisten esimerkkien sekä ammattiorkesterin esittämän musiikin keinoin.

-Nuorille puhutaan heidän omalla kielellään asioista, joita he saattavat kohdata ja jotka heitä askarruttavat. Itsemääräämisoikeusosiossa kerrotaan, mistä tunnistaa seksuaalisen häirinnän ja kuinka toimia sen osuessa kohdalle, kertoo vanhempi rikoskonstaapeli Maija Aunio.

Helsingin poliisisoittokunnalla on jo yli 70 vuoden mittainen kokemus lasten ja nuorten parissa tehtävästä ennalta estävästä työstä. Neljästäkymmenestä ammattimuusikosta koostuvan orkesterin musiikillinen ohjelmisto ulottuu sinfonisen puhallinmusiikin lisäksi jazz-, rock- ja pop-musiikin svengaavaan maailmaan.

- Aiemmin muissa kaupungeissa järjestetyt valistuskonsertit ovat olleet suosittuja niin aikuisten kuin nuortenkin keskuudessa ja olemme iloisia voidessamme tarjota tämän konsertin myös keravalaisille nuorille, kertoo Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Toivotamme antoisaa konserttia nuorille! 

Uutisen kuva: Helsingin poliisisoittokunta

Päivitetty 26.04.2022 klo 15:26