Uutiset

Kalevan koulussa äänestettiin edustajia oppilaskunnan hallitukseen

14.02.2020 klo 10:15

​Kalevan koulussa järjestettiin viime viikolla oppilaskunnan hallituksen vaalit, joissa valittiin jokaiselta luokalta hallitukseen yksi edustaja ja yksi varajäsen. 1B-luokalta ei ollut vaikea löytää ehdokkaita hallitukseen: luokan 21 oppilaasta peräti 14 oli ehdolla hallitukseen.

Vaalipäivänä näkyy, että vaaleihin on valmistauduttu hyvin – luokan ja käytävän seiniä koristavat vaalijulisteet, ja edeltävänä päivänä luokassa on pidetty vaalipuheita. Luokan opettaja Eija Halme neuvoi ekaluokkalaisia ehdokkaita kertomaan, mitä ehdokkaat tekisivät koulussa, jos heillä olisi käytössään taikasauva. Ehdokkailla on monia ideoita: lemmikkieläinpäivä, pihajuhlia koko perheelle, uusi kiipeilyteline, kaikille kaveri, jalkapallokenttä ykkösille ja toiveruokapäivä kerran viikossa. Listalla on myös, että koulussa ei kiusattaisi ketään.

Luokassa on myös puhuttu siitä, mitä hallitus tekee. Nelosluokkalaiset hallituksen jäsenet Lili Galambosi ja Otso Lahtinen ovat käyneet kertomassa, millaista hallitustyöskentely on ja mitä heidän hallituksensa on saanut aikaan. Otson mielestä on ollut kiva olla hallituksessa päättämässä koulun asioista ja siitä, mitä rahoilla tehdään. Lili pitää tärkeänä, että on päässyt vaikuttamaan siihen, että koulussa on entistä mukavampi olla. Kouluun on saatu esimerkiksi uusi häkkikenttä ja tapahtumia on järjestetty. Koulun kirjastoon on myös ostettu lautapelejä. Eija Halme kertoo, että oppilaskunnan hallituksen aiempia saavutuksia ovat lisäksi siniseksi maalattu kaveripenkki, jolle voi mennä istumaan, jos toivoo kaveria, ja koulun pihalle toteutetut pihamaalaukset.

Kun äänestyshetki lähenee, luokan oppilaat kerääntyvät ovelle jonoon ja lähtevät kohti äänestyspaikkana toimivaa koulun liikuntasalia. Opettaja kertaa vielä äänestysohjeet ja sitten malttamattomat ekaluokkalaiset pääsevät hakemaan äänestyslippujaan ja jonottamaan äänestyskoppeihin.

Kun äänestysliput on leimattu ja pudotettu vaaliuurnaan, Elmo Anttila, Sinna Aunola ja Ella Finnilä kertovat, että äänestäminen oli kivaa. Osa oppilaista kertoo ehdokkaan valitsemisen olleen hankalaa – Ella sanoo päättäneensä ehdokkaansa vasta äänestyskopissa.

Kun opettaja on saanut luokan äänestysliput kuoressa mukaansa, lähdetään takaisin luokkaan jännittämään tuloksia.

 

Jokaisessa Keravan koulussa toimii oppilaskunnan hallitus, jonka tehtävänä on edistää oppilaiden yhteistoimintaa, vaikutusmahdollisuuksia ja osallistumista omassa koulussa sekä kehittää oppilaiden ja opetuksen järjestäjän välistä yhteistyötä.

Päivitetty 14.02.2020 klo 10:15