Uutiset

Karttasovellus kertoo ajantasaisen tiedon hiihtolatujen ja luistelukenttien kunnosta

07.02.2020 klo 14:35

​Keravan kaupungin ylläpitämien latujen ja ulkojääkenttien ajantasaisen kunnon voi tarkistaa nyt uudesta karttasovelluksesta, johon liikuntapaikkojen hoitajat päivittävät tietoja suoraan puhelimillaan. Hiihtolatujen kunnon kertova sovellus löytyy osoitteesta latuinfo.kerava.fi ja luistelukenttien kunnon kertova sovellus osoitteesta luisteluinfo.kerava.fi.


Karttasovelluksesta asukkaat näkevät valintansa mukaan mitkä Keravan hiihtoladuista ovat hiihdettävissä tai mitkä ulkoluistelukentät ovat luisteltavissa.


"Latuja ja luistelukenttiä kunnostavat hoitajat päivittävät tiedot sovellukseen omien puhelimiensa avulla, joten sovelluksessa oleva tieto on ajantasaista ja välittömästi asukkaiden käytössä kunnostustöiden valmistuttua", kertoo Keravan kaupungin viheraluemestari Milja Kosonen.


Latujen karttasovelluksen avaamalla näkee suoraan latujen kunnon, ja klikkaamalla kartassa olevia latukarttoja aukeaa lisätietoikkuna, jossa kerrotaan esimerkiksi hiihtoreittien pituus.


"Sovelluksen avautuessa latujen kunto näkyy heti, sillä kuntotiedot kerrotaan kartassa eri värien avulla. Hyvässä kunnossa olevat ladut ovat vihreällä ja kohtalaisessa kunnossa olevat ladut keltaisella. Jos ladut on merkitty mustalla, ei niiden kunnossapitoa ole pystytty aloittamaan tai kunnossapito on jouduttu keskeyttämään säiden takia", Kosonen jatkaa. "Lisätietoikkunassa kerrotuista lisätiedoista selviää päivämäärän avulla koska ja mihin aikaan latua on hoidettu sekä esimerkiksi, onko ladun pohjien ajaminen jo aloitettu tai ovatko ajetut ladut huonossa, kohtalaisessa vai hyvässä kunnossa."


Kuntotietojen lisäksi latuinfo.kerava.fi -osoitteessa avautuvassa kartassa näkyy latujen hiihtosuunta.

 

Ulkojääkenttien kunto riippuu säästä

Luistelukenttien kunnon kertova luisteluinfo.kerava.fi -karttasovellus toimii samalla tavalla latujen kuntokartan kanssa. Kaikki Keravan ulkoluistelukentät ovat luonnonjäitä, joten karttasovelluksessa luistinkenttien kunto ilmoitetaan joko välttävänä eli sinisenä tai kohtalaisena eli punaisena.


"Luistelukenttien kunto on hyvin riippuvainen säästä, ja kenttien jäädyttäminen aloitetaan heti säiden salliessa. Onnistuakseen jäädytys vaatii vähintään 5 astetta pakkasta ympäri vuorokauden, minkä lisäksi kentän pohjamaan pitää olla jäätynyt ennen jäädytyksen aloittamista", Kosonen kertoo. "Suotuisista säistä huolimatta luonnonjäiden kunto jää aina parhaimmillaan kohtalaiseksi, sillä luonnonjäille ei päästä kaluston ja olosuhteiden takia jäähallien tekojäiden kaltaiseen tasaiseen jäähän."


Tänä vuonna ulkojäiden jäädytys on pystytty aloittamaan tällä viikolla, ja pakkasviikon ansiosta Koivikon kentällä on tällä hetkellä luisteltavissa oleva jää. Ulkojääkenttien lisäksi Keravalla voi luistella jäähallin tekojäällä yleisövuorojen aikana.


Karttasovelluksen lisäksi lisätietoja hiihtoladuista ja luistelukentistä löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Päivitetty 07.02.2020 klo 14:40