Uutiset

Kaupunginjohtajan asukasillassa keskustellaan kaupungin yleisestä varautumisesta ja Ukrainan tilanteesta

11.05.2022 klo 16:10

16.5. järjestettävän kaupunginjohtajan asukasillan aiheena on Ukraina ja varautuminen. Paikalla on kaupunginjohtajan lisäksi sekä Keravan kaupungin että muiden organisaatioiden edustajia.

Keravan kaupunki järjestää kaupunginjohtajan asukasillan Keravan lukion auditoriossa (os. Keskikatu 5) maanantaina 16.5. klo 18–20. Illan teema on Ukraina ja varautuminen.

Kuntalaiset voivat tulla paikan päälle kuulemaan, miten Keravan kaupunki varautuu erilaisiin häiriötilanteisiin ja miten Ukrainan tilanne on huomioitu kaupungin toiminnassa. Illan aikana kuntalaiset saavat myös tietoa siitä, millaista tukea on tarjolla sekä maailman tilanteesta huolestuneille kuntalaisille että sotaa pakeneville ukrainalaisille.

Tilaisuus striimataan ja sitä voi seurata verkossa Keravan kaupungin Youtube-kanavalla.

Kaupungin varautuminen kiinnostaa

Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu kertoo, että Keravan kaupungin varautuminen häiriötilanteisiin on juuri nyt ajankohtainen aihe Ukrainan tapahtumien, koronapandemian ja työtaistelutilanteen vuoksi.

"Maailman tilanne on ymmärrettävästi herättänyt huolta myös keravalaisten keskuudessa ja kaupungin yleinen varautuminen kiinnostaa tällä hetkellä monia. Asukasillassa haluamme kertoa siitä työstä, jota me Keravalla teemme varautumiseen liittyen ja tarjota kuntalaisille mahdollisuuden keskustella kaupungin varautumisesta vastaavien henkilöiden kanssa."

Rontu avaa tilaisuuden klo 18, minkä jälkeen kuullaan kaupungin varautumisen eri osa-alueista vastaavien henkilöiden puheenvuorot. Omasta toiminnastaan kertovat myös tilaisuuteen osallistuvat pelastuslaitoksen, poliisin, seurakunnan ja Keravan Energian edustajat.  

Puheenvuorojen jälkeen kuntalaiset voivat esittää kysymyksiä ja keskustella aiheesta joko paikan päällä tai verkossa.

Ronnun mukaan ilta tarjoaa kuntalaisille hyvän tilaisuuden kysyä heitä askarruttavista asioista:

"Paikalla olevilla puhujilla on monipuolista tietoa varautumisen eri osa-alueista ja siitä, millaista tukea on tarjolla. Kuulemme illan aikana varmasti mielenkiintoisia keskusteluja ja kysymyksiä aiheesta."

Lisätietoja: Viestinnän asiantuntija Sofia Alander, sofia.alander@kerava.fi, puh. 040 318 2832


Päivitetty 11.05.2022 klo 16:47