Uutiset

Kaupunki mukana Liikkujan viikon vietossa – luvassa tempauksia ja Pyöräilyaamiainen 22.9.

16.09.2020 klo 18:35

Euroopan Liikkujan viikkoa vietetään 16.-22. syyskuuta, ja viikon aikana kaupunki nostaa esiin ja mahdollistaa tempausten avulla vähäpäästöistä liikkumista. Kaupunki tuo esille heijastimien käytön merkitystä syksyn pimenevissä illoissa, jakaa tietoa tieliikennelakiin tulleista muutoksista pyöräilyn, autoilun ja kävelyn näkökulmasta sekä kannustaa vähentämään arjen liikennepäästöjä.


"Vaikka heijastin lisää kävelijän turvallisuutta pimeällä, monelta heijastin kuitenkin puuttuu. Tästä syystä kirjaston edustalle on tänään pystytetty heijastinpuu, jonka oksilta voi ottaa heijastimen omaan käyttöön tai tuoda kotoa ylimääräiset heijastimet muiden iloksi ja turvaksi", kertoo Keravan kaupungin viestinnän suunnittelija Eija Rissanen. "Heijastinpuulta puuttuu vielä kyltti, sillä sitä ei uskallettu pystyttää ennen Aila-myrskyä."


Kaupunki täydentää heijastinpuuta Keravan Energian lahjoittamilla heijastimilla niin kauan kuin heijastimia riittää. Heijastimia oksilta voi hakea tai niille tuoda maaliskuun loppuun asti. Heijastinpuun lisäksi kaupunki lahjoittaa turvaliivejä ja heijastinhenkseleitä kouluille lisäämään liikkumisen turvallisuutta ja kannustamaan yhdessä liikkumista kävellen ja pyöräillen koulupäivän aikana ympäri vuoden.   


Seuraa ja osallistu sosiaalisessa mediassa

"Liikkujan viikon aikana kannattaa seurata kaupungin sosiaalisen median kanavia Instagramissa ja Facebookissa", Rissanen vinkkaa. "Viikon aikana kanavilta löytyy tietoa uudesta tieliikennelaista ja siihen tulleista muutoksista pyöräilyn, autoilun ja kävelyn näkökulmasta sekä vinkkejä sekä turvalliseen liikkumiseen että pieniin tekoihin matkalla kohti vähäpäästöistä liikkumista."


Syyskuun aikana kannattaa myös ilmiantaa kuvan kera keravalaiset arjen kävely- ja pyöräreitit, jotka saavat sydämen sykkimään. Ota reitin varrelta kuva ja jaa se Instagramissa tunnuksilla #KeravaLiikkuu ja #liikkeenhurmaa sekä tägää mukaan @traficom_finland. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom arpoo Liikkeen hurmaa -kampanjaansa osallistuneiden kesken palkintoja joka viikko syyskuun loppuun asti. Tutustu kampanjaan sen verkkosivuilla www.liikkeenhurmaa.fi.  


Pyöräilyaamiainen kannustaa kokeilemaan työmatkapyöräilyä

Liikkujan viikon päätteeksi kaupunki järjestää Pyöräilyaamiaisen, jossa 300 työmatkapyöräilijälle tarjotaan aamupala Keravan Citymarketin edustalla klo 7-9.


"Pyöräilyaamiainen järjestetään 22. syyskuuta Auton vapaapäivänä, jolloin kaupunki haluaa kannustaa mahdollisimman monia jättämään auton kotiin ja valitsemaan auton sijasta polkupyörän työmatkaa varten. Jo yhden viikoittaisen työmatkan korvaaminen polkupyörällä sekä vähentää liikkumisen päästöjä että lisää mahdollisuuksia arkiliikuntaan", Rissanen jatkaa. "Aamiaiselle tervetulleita ovat kaikki työmatkapyöräilyn konkareista ensikertalaisiin."


Pyöräilyaamiaiselle osallistuvilla on lisäksi mahdollisuus osallistua leikkimieliseen liikennevisaan, jossa testataan tietämystä kävelijää, pyöräilijää ja autoilijaa koskevista liikennesäännöistä. Liikennevisaan osallistuneiden kesken arvotaan 10 kappaletta säädettäviä ja joustavia heijastinhenkseleitä, jotka lisäävät pyöräilijän turvallisuutta pimeässä.


Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa, 16.–22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Liikkujan viikon teemana tänä vuonna on vähäpäästöinen liikkuminen ja sen mahdollistaminen kaikille.

Päivitetty 16.09.2020 klo 19:29