Uutiset

Kaupunki paransi pyöräilyverkoston liikennejärjestelyjä: kaksi pyöräkaistaa päällystettiin punaisella asfaltilla

07.11.2019 klo 14:40

​Keravan kaupunki paransi pyöräväylien liikennejärjestelyjä ja merkintätapoja, kun Tuusulantaipaleella välillä Sarvimäentie-Kankurinpolku ja Ylikeravantien raitilla välillä Ilmarisentie-Pihkaniityntie selkeytettiin jalkakäytävän ja pyörätien erottelua päällystämällä pyörätie punaisella asfaltilla.


"Punaisella väriasfaltilla erotettu pyöräkaista lisää sekä pyöräilijöiden että jalankulkijoiden turvallisuutta", kertoo kaupungininsinööri Erkki Vähätörmä. "Helposti toisistaan erottuvat kaistat selkeyttävät liikennejärjestelyitä sekä ohjaavat jalankulkijoita nopeammin liikkuvia pyöräilijöitä heille tarkoitetuille reiteille."


Punaiseksi asfaltoidut pyöräkaistat valmistuivat viime viikolla.


"Tuusulantaipaleen pyöräkaistasta asfaltoitiin nyt noin 800 metriä. Ylikeravantiellä punaista asfalttia sen sijaan käytettiin lyhyinä huomiomerkintöinä lähinnä risteysten ja suojateiden kohdilla," Vähätörmä jatkaa. "Pidemmällä aikavälillä tavoitteena on laajentaa punaisen huomiovärin käyttöä koko pääpyöräilyn verkolle."


Pyöräilysymbolit uusille kaistoille maalataan säiden salliessa tai viimeistään keväällä 2020. Kevääseen mennessä nyt hyvin tumman punainen asfaltti ehtii myös hiukan haalenemaan.

Päivitetty 07.11.2019 klo 14:45