Uutiset

Kaupunki puuttuu nuorten häiriökäyttäytymiseen

06.04.2020 klo 16:55

​Viime viikonlopun aikana eri puolilta Keravan keskusta-aluetta tuli tietoon useita tilanteita, joissa nuoret olivat kokoontuneet yhteen ja käyttäytyivät häiritsevästi muita kohtaan. Osassa tapauksista nuorisojoukko oli myös vahingoittanut joko julkista tai muiden henkilökohtaista omaisuutta. 

Ilmiöön halutaan puuttua heti, jotta häiriöt saadaan lopetettua alkuunsa. 

Keravan kaupunki on tänään ilmoittanut poliisille kaupungin keskusta-alueen lisääntyneistä nuorten aiheuttamista järjestyshäiriöistä. Olemme pyytäneet tulevina viikkoina entistä tehokkaampaa ja tiuhempaa poliisin partiointia kirjaston, Karusellin ja Puuvalonaukion lähettyvillä. Mikäli häiriöitä ilmenee, poliisi puuttuu tilanteeseen välittömästi sen havaitessaan.

Kaupungin turvallisuuspäällikkö on myös keskustellut kauppakeskus Karusellin johtajan kanssa Karusellin tiloissa kokoontuvien nuorten tekemisiin puuttumisesta. Kauppakeskukseen on nyt sovittu vartijamäärän kaksinkertaistaminen iltapäivästä sulkemisaikaan saakka. Vartijat tulevat puuttumaan kaikkeen epäasialliseen toimintaan ja nuorisojoukkojen kokoontumisiin. 

Lisäksi kaupungin omat jalkautuvat nuorisotyöntekijät ovat osaltaan mukana järjestyksen säilyttämisessä. Nuorisojoukkoja tai häiriökäyttäytymistä kohdatessaan he ohjaavat henkilöitä muihin aktiviteetteihin ja kehottavat siirtymään pois tai lähtemään kotiin. 

Kaupunki vetoaa nyt myös lasten ja nuorten vanhempiin: maamme poikkeustila ja valmiuslain alaisuudessa eläminen vaativat poikkeuksellisia toimenpiteitä myös kodeilta. Pidättehän entistäkin tarkemmin huolta siitä, että tiedätte missä ja kenen kanssa lapsenne/nuorenne liikkuu. Häiriökäyttäytymiseen ja mahdolliseen "väärässä" porukassa liikkumiseen pitää puuttua myös kotona aktiivisesti.

Koronavirukseen sairastumisen riski kasvaa huomattavasti, kun liikutaan isoilla porukoilla. Virus ei ole vaaraton nuorillakaan. Silti erityisen ikävää on, jos sen vie kaupungilta mukanaan kotiin sellaiselle, jolle se saattaa olla hengenvaarallinen. Pidetään siis kaikki keravalaiset turvassa, ja nuoretkin mahdollisimman paljon kotona.


Päivitetty 06.04.2020 klo 16:51