Uutiset

Kaupunki suunnittelee Kanniston väistöpäiväkodin muuttamista pysyvään käyttöön

13.09.2019 klo 12:35

​Kannistonpuistossa on toiminut Kanniston väistöpäiväkoti syksystä 2017 lähtien vanhassa Kanniston päiväkodissa koettujen sisäilmaongelmien vuoksi. Keravan kaupunki haluaa nyt ottaa päiväkotina toimineet väistötilat pysyvään käyttöön, minkä johdosta kaupunki laatii päiväkodin tontille asemakaavamuutoksen.


Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa moduuleista rakennetun väliaikaiseksi tarkoitetun väistöpäiväkodin muuttaminen pysyvään käyttöön. Kaavahankkeen avulla kaupunki turvaa Kanniston alueen varhaiskasvatuspaikkojen nykyisen määrän säilymisen.


Tällä hetkellä kaupunki ei ole päättänyt mitä tyhjillään olevalle vanhalle Kanniston päiväkodille tehdään tai millä tavoin kaavahanke toteutuessaan voi vaikuttaa toiminnassa olevaan vanhaan Kanniston kouluun, jossa nyt toimivat Svenskbacka skola, Trollebon päiväkoti ja Niinipuun päiväkoti. Toiminta sekä vanhassa Kanniston koulussa että Kanniston väistöpäiväkodissa jatkuu normaalisti kaavahankkeen ajan.


Kaavahankkeessa tutkitaan myös mahdollisuutta sijoittaa kaava-alueelle asumista sekä mahdollisesti kaupallisia palveluita, kuten päivittäistavarakauppa. Saviolla sijaitsevaan kaava-alueeseen kuuluu Kanniston päiväkodin ja koulun korttelin lisäksi Saviontaipaleen katualuetta sekä Kannistonpuisto, jossa on pelikenttä, koripallokenttä ja leikkikenttä.  


Kaupunkikehitysjaosto käsittelee kokouksessaan torstaina 19. syyskuuta Kanniston päiväkodin asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa, ja päättää kaavahankkeen käynnistämisen esittämisestä kaupunginhallitukselle. Alustavan aikataulun mukaan asemakaavamuutos tulisi kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi keväällä 2020.


Kaupunkikehitysjaoston esityslista 19.9.2019

Päivitetty 13.09.2019 klo 13:07