Uutiset

Keinukallioon valmistuu kilpatason frisbeegolfrata yhteistyössä paikallisen seuran kanssa

06.06.2019 klo 12:20

​Keinukallioon rakennetaan uutta kilpatason frisbeegolfrataa, jota on suunniteltu yhdessä paikallisen frisbeegolfseuran kanssa. Seura on mukana myös valmistuvien frisbeegolfväylien rakentamistyössä ja tehnyt alueella paljon talkootyötä radan valmistumiseksi juhannukseksi.


"Keravantien pohjoispuolelle valmistuva rata on moderni, pelaajan kaikkia taitoja haastava kilpatason rata, joka vaatii pelaajalta sekä todella pitkää että lyhyttä tarkkaa heittoa sekä kiekon kulmien hallintaa. Aloittelijalle rata on vaikea, mutta se kehittää pelaajan kaikkia osa-alueita", kuvailee suunnitteluinsinööri Ulla Eriksson rataa frisbeegolfseuran kanssa käytyjen keskusteluiden pohjalta.


Uusi rata on myös vanhaa rataa pidempi: väylien keskipituus kasvaa vanhan radan 130,9 metristä yli 140 metriin, mikä on tänä päivänä hyvä luku kilparadalle.  


Kaupunki on alusta asti suunnitellut ja rakentanut rataa tiiviissä yhteistyössä keravalaisen Frisbeegolf Club Keinukallio -seuran kanssa. Radan suunnittelija Seppo Paju on tällä hetkellä yksi Suomen kansainvälisesti menestynein frisbeegolfin kilpapelaaja.


"Ilman seuran panosta ja lajikohtaista asiantuntemusta radasta ei tulisi niin tasokasta kuin siitä nyt on tulossa", Eriksson jatka. "Lisäksi seura on tehnyt paljon arvokasta talkootyötä, ja työt jatkuvat edelleen. Talkoissa seuran jäsenet ovat raivanneet vesakkoa sekä asentaneet uusia frisbeekoreja ja korien alustoja."


Radan ensimmäisillä 12 väylällä pelataan heti juhannuksen jälkeen, jolloin Keinukallion rata on mukana Euroopan suurimmassa frisbeegolfkilpailussa. Kilpailun jälkeen väylät avataan kaikkien käyttöön.


Uusi rata toteutetaan Keinukallion kehittämissuunnitelman mukaisesti: kaikki Keinukallion alueella olevat väylät siirretään Keravantien pohjoispuolelle, jotta Keinukallion alueelle saadaan uusia toimintoja ja alueen käyttöturvallisuus paranee. Frisbeegolfradan siirtämisestä huolimatta, Keravantien pohjoispuolella pyritään säilyttämään metsäalueita myös suunnistusta, maastopyöräilyä, metsälenkkeilyä sekä muita toimintoja varten.

Päivitetty 06.06.2019 klo 12:26