Uutiset

Kerava avaa epidemiapäivystyksen

17.03.2020 klo 14:15

​Epidemiapäivystykseen hakeudutaan soittamalla terveyskeskukseen. Muualla vastaanotoilla tai tavallisessa terveyskeskuspäivystyksessä ei hoideta hengitystieinfektioista tai flunssasta kärsiviä potilaita.

Epidemiapäivystykseen tulevien potilaiden tulee käyttää hengityssuojainta, joita jaetaan sisään tullessa. Päivystykseen saavutaan B-oven kautta ja käännytään heti saapuessa vasemmalle. Epidemiapäivystykseen ei saa tulla muiden ovien kautta.

Lievistä hengitystieoireista, vaikka epäilisikin koronavirustartuntaa, ei enää ole syytä ilmoittaa terveydenhuoltoon. Tällaiset voi sairastaa kotona rauhassa pois.

Kuumeisenkin flunssan tai hengitystieinfektion voi pääsääntöisesti sairastaa kotona, jos potilaan yleisvointi on hyvä.

Mikäli oireet ovat voimakkaat ja koet tarvitsevasi terveydenhuollon apua, ota yhteyttä terveyskeskukseen, p. 09 29493456
(ma-to klo 8-15 sekä pe 8-14). 

Älä saavu suoraan terveyskeskukseen!

Virka-ajan ulkopuolella (ma-to klo 15 jälkeen ja pe klo 14 jälkeen) apua antaa Päivystysapu puhelinnumerossa 116 117.

Jos olet kriittisesti sairas, soita hätänumeroon 112.

Ajanvarausvastaanotoille ei pidä saapua flunssaisena.


Miten toimia, kun epäilee koronavirustartuntaa?

Jos taudin oireet ovat lieviä eikä henkilö kuulu riskiryhmiin, lääkärin tekemää taudinmääritystä ei pääsääntöisesti tarvita, vaan taudin voi sairastaa kotona.

Kansallinen Omaolo-etäpalvelu auttaa oireiden arvioinnissa. Omaolo on uusi digitaalinen sote-palvelu, joka auttaa potilasta itse arvioimaan hoidon tai palvelun tarvetta ja ohjaa suoraan oikean avun tai tuen piiriiin.

Terveyskeskukseen ja virka-ajan ulkopuolella Päivystysapuun tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää.

Päivystysapu-palvelun ja terveyskeskusten turhaa kuormittamista tulee välttää, jotta kiireellistä hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat apua nopeammin.

Kiitos ymmärryksestä ja jaksamista korona-arkeen!Päivitetty 30.03.2020 klo 15:02