Uutiset

Kerava ja Vantaa kilpailuttavat vammais- ja sosiaalihuoltolakien mukaiset kuljetuspalvelut yhdessä

04.04.2019 klo 15:15

​Kerava ja Vantaa kilpailuttavat yhdessä vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut ja niihin liittyvät välityspalvelut.

Kilpailutusta valmistellaan kevään 2019 aikana. Keravan ja Vantaan vammais- ja vanhusneuvostojen edustajat ovat mukana hankintatyöryhmässä. Tavoitteena on julkaista tarjouspyyntö kevään aikana. Vanhus- ja vammaisneuvostot tekevät omille järjestöilleen kyselyn hankinnasta ennen tarjouspyynnön julkaisemista. Kyselyn tulokset otetaan huomioon palvelukuvausta laadittaessa.

Kuljetuspalvelu uuden palveluntuottajan kanssa käynnistyy näillä näkymin vuoden 2020 puolella.

 

Asiakkaalle helppoa ja yksilöllistä palvelua


Palveluntuottaja tulee vastaamaan koko palveluketjusta. Käytännössä tämä tarkoittaa matkojen tilausjärjestelmään, matkojen välitykseen ja kuljetuspalvelun järjestämiseen liittyviä asioita.

Palveluntuottajalta edellytetään, että tilauskuljetus toteutuu sovittuna ajankohtana asiakkaan tarpeisiin sopivalla autolla. Kuljetusten tilauksen ja kuljetuspalvelujen tulee toimia ilman häiriöitä vuoden jokaisena päivänä vuorokauden ympäri.

Asiakas voi tilata matkan jatkossa soittamalla, tekstiviestillä, sähköpostilla tai mobiilisovelluksen avulla. Matkan tilaamisen tulee olla luotettavaa, helppoa ja asiakkaalle yksinkertaista. Tärkeää on, että palveluntuottaja tarjoaa ammattitaitoista, yksilöllistä ja ystävällistä palvelua, joka huomioi asiakkaiden erityiset tarpeet.

Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua käyttää Keravalla noin 500 asiakasta. Kuljetusten kustannukset kaupungille ovat vuodessa n. 1 000 000 euroa. Kuljetuspalveluiden tuottamisesta vastaa tällä hetkellä Lähitaksi Oy.

 

Lisätietoja asiasta antaa tarvittaessa sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialan hallintopäällikkö Jarno Moisala, s-posti jarno.moisala@kerava.fi tai p. 040 318 2559.

Päivitetty 04.04.2019 klo 15:16