Uutiset

Kerava mukana korruptionvastaisessa kampanjassa

12.07.2019 klo 13:30

​Oikeusministeriön Sano ei korruptiolle -kampanja on avoin kaikille organisaatioille: mukaan voivat ilmoittautua esimerkiksi yritykset, virastot, järjestöt sekä yhdistykset. Myös Keravan kaupunki on ilmoittautunut mukaan korruptionvastaiseen kampanjaan.

Korruptioon liittyy usein esimerkiksi suosimista, eturistiriitoja ja epäeettistä päätösten valmistelua. Organisaation vastuullisuudesta kertoo muun muassa se, että ollaan valmiita toimimaan korruption estämiseksi. 

Organisaatiomme vastuullisuus vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten kiinnostavana työpaikkana Keravan kaupunki näyttäytyy. Vastuullisuus tarkoittaa myös sitä, että kuntalaiset voivat luottaa toimintamme tasapuolisuuteen ja eettisyyteen. Ilmoittautuessaan kampanjaan Keravan kaupunki sitoutuu vastustamaan korruptiota sekä pyrkii kaikin tavoin edistämään avoimuutta ja tasapuolisuutta kaikilla toimialoilla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että edellytämme sekä omilta työntekijöiltämme että yhteistyökumppaneiltamme vastuullisuutta ja kiinnitämme huomiota toimintamme eettisyyteen. Johdon rooli on merkittävä edelläkävijänä korruptionvastaisessa työssä, mutta yhtä lailla jokaisella työntekijällä on vastuu – ja myös mahdollisuus – reagoida, mikäli havaitsee organisaatiossa epäilyttävää toimintaa.

Oikeusministeriön lisäksi kampanjassa on mukana joukko järjestöjä ja viranomaisia: ulkoministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, poliisi, Tulli, Verohallinto, Kuntaliitto, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, SAK, Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari ja Suomen yrittäjät. Toistaiseksi kampanjaan ei ole ilmoittautunut Keravan lisäksi muita kuntia.

Päivitetty 12.07.2019 klo 13:36