Uutiset

Kerava ottaa käyttöön sosiaali- ja terveyspalveluiden neuvontapuhelimen

18.03.2020 klo 15:10

Yleinen neuvontapuhelin ja sähköpostineuvonta

Keravan kaupunki ottaa koronapandemian ajaksi käyttöön yleisen neuvontapuhelimen, josta keravalaiset saavat yhteen numeroon soittamalla ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi ikäihmisten, vammaisten ja lapsiperheiden asioissa koronapandemian aikana.

Kysymyksiin vastaa moniammatillinen sosiaali- ja terveyspalveluiden tiimi.

Neuvontapuhelin, p. 040 318 3113 on avoinna arkisin 8:30-11:30 sekä 12–16. Neuvontaan on mahdollista jonottaa linjalla, jättää takaisinsoittopyyntö tai ottaa yhteyttä sähköpostitse.

Neuvontapuhelimen kautta ei hoideta varattujen aikojen peruutuksia, akuutteja terveysasioita tai hoidontarpeen arviointia esimerkiksi koronaoireita epäiltäessä.

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse, korona@kerava.fi. Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse vuorokauden ympäri, mutta neuvontatiimi vastaa kysymyksiin virka-aikana.

Päivystysapu

 

Kello 16 jälkeen ja viikonloppuisin terveyteen liittyvissä asioissa neuvoo Päivystysapu, p. 116 117. Päivystysapuun soitetaan ennen virka-ajan ulkopuoliseen päivystykseen hakeutumista. Päivystysavusta voi kysyä neuvoja äkillisiin terveysongelmiin.

Hengitystieoireet ja epäily koronavirustartunnasta

Lievistä hengitystieoireista ei tule ilmoittaa terveydenhuoltoon, vaikka epäilisitkin koronavirustartuntaa, vaan tällöin tulee jäädä kotiin sairastamaan. Kuumeisenkin flunssan tai hengitystieinfektion voi pääsääntöisesti sairastaa kotona, jos yleisvointi on hyvä. Mikäli oireet ovat voimakkaat ja koet tarvitsevasi terveydenhuollon apua, älä tule suoraan terveyskeskukseen, vaan ota yhteyttä puhelimitse, p. 09 29493456 (ma-to klo 8-15 sekä pe 8-14).

Kaikkien lääkärin arviota vaativien hengitystieinfektiopotilaiden hoito on keskitetty erilliseen epidemiapäivystykseen. Epidemiapäivystykseen hakeudutaan soittamalla terveyskeskukseen.

Hengitystieinfektioista tai flunssasta kärsiviä potilaita hoidetaan puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvioin jälkeen tarvittaessa erillisellä poliklinikalla.

Epidemiapäivystykseen tulevien potilaiden tulee käyttää hengityssuojainta, joita jaetaan sisään tullessa. Päivystykseen saavutaan B-oven kautta ja käännytään heti saapuessa vasemmalle. Epidemiapäivystykseen ei saa saapua muiden ovien kautta.

Ruuhkautumisen vuoksi pyydämme toistaiseksi välttämään yhteydenottoa terveyskeskuksen hoidon tarpeen arviointiin kaikissa kiireettömissä asioissa. 

 

Päivitetty 18.03.2020 klo 16:10