Keravalainen teko 2017 - äänestystulos on selvillä​

Keravalaisen teon etsiminen on kisa, jossa äänestystulos ei ole tärkeintä vaan se, että positiivinen tekeminen saa ansaitsemaansa arvostusta, kiitosta ja näkyvyyttä. Tätä haluamme kaupunkina tällä kisalla osoittaa. Kaupunkilaiset ovat kiitelleet, kuinka hienoa on, että kaikenlaisia upeita tekoja tapahtuu Keravalla ja niitä tuodaan esille. Äänestyksen tulos on kirsikka kakkuun.

Isot onnittelut ääniharavoille ja kaikille ääniä saaneille

Äänestystulos hyväksyttiin 30.10. Vapaa-aika- ja hyvinvointilautakunnassa. Äänestys järjestettiin 10.10. - 29.10.2017. Äänestyskertoja kertyi yhteensä 1947. Äänestys oli avoin ja äänestysohjeeksi annettiin, että äänen voi antaa useammalle kuin yhdelle suosikilleen.

Keravalaisen teon palkitseminen on luonteeltaan prosessi, joka voi joustaa vuosittain kulloisenkin tilanteen mukaan. Pelkän eniten ääniä saaneen palkitsemisessa ei tarvitse pidättäytyä. Tällä ensimmäisellä kerralla vuonna 2017 palkitaan neljä eniten ääniä saanutta ja äänikertymällään omaksi ryhmäkseen muodostunutta tahoa. Äänestysprosessi on ollut koko ajan julkinen ja tämän vuoksi äänestyksen tuloskin julkaistaan kokonaisuudessaan.

Äänestystulokset:

  1. Väriä, iloa ja mainetta keravalaisille tuottaneiden projektien toteuttaminen: Graffitikontti, Purkutaide, muraalit ja Sinkan Rakkaudesta vapauteen -näyttely. Jouni Väänänen: Keravan kaupunki, Psyke, Varjo ry, Raw Deal, 300
  2. Keravaa esille tuovien mainosten julkaiseminen TV:ssä ja muissa medioissa. Snellmannin Kokkikartano Oy, 229
  3. Keinukallion frisbeegolfradan kehittäminen joustavasti muun alueen kehittämisen mukana. Frisbeegolf Golf Club Keinukallio ry, 193
  4. Vanhainkotivierailujen järjestäminen pullan, kahvin ja seurustelun merkeissä. Karma ry, 184
  5. Aktiivinen osallistuminen kaupunkitapahtumiin hälytysajojen sallimissa rajoissa. Savion VPK, 159
  6. Keravan esille tuominen koripallon EM-kisojen kisakatsomossa. Pekko Koski ja Keravan Kollit, 151
  7. Torikahvilan pitäminen Keravan ytimessä sateessa ja paisteessa. Seppo Räsänen, Torikahvila Seetu, 151
  8. Keskustan Karuselli-kauppakeskuksen rakentamisen käyntiin saaminen. Juha Pekka Ojala, SRV, 95
  9. Soppapuistotoiminnan järjestäminen ja ilmaisen ruoan jakaminen. Pia-Maritta Puruskainen ja Savion Nuorisotoiminnan Tuki ry ja vapaaehtoiset, 90
  10. Elintarvikkeiden ilmaisjakelu ja ohjelman järjestäminen. Eetu Rahkonen, Keravan Helluntaiseurakunta, 81
  11. Keravan kartanon toiminnan kehittäminen sekä kesän kahvila- ja puutarhatoiminnan järjestäminen. Malla Tuuri-Sarinko, Kinuskilla ja luomupuutarhuri Suvi Lehtonen, Suviluomus, kaupunki: Anna Roström ja Anna Evilä, 76
  12. Pakolaisperheiden kotien sisustaminen. Päivi Wilén sekä Keravan SPR:n paikallisosasto, Hyvä kasvaa Keravalla, Hannu ja Kerttu ry ja vapaaehtoiset, 57
  13. Kuoron esiintyminen useissa eri juhlissa. Keravan mieslaulajat, pj Mauri Airila, 41
  14. Keravalaisten tiedottaminen Karusellin remontin edistymisestä kuvaamalla sen vaiheita 10. kerroksesta tornitalosta. Raija Toivonen, 36
  15. Roskien keräämiseen innostavan toiminnan aloittaminen koira-apurin kanssa. Nina Guerrero ja Monty, 32
  16. Yhteisen lounasruokailun järjestäminen. Keravan seurakunta, 26
  17. Lasten tapahtumien ja käyntikohteiden kokoaminen ja markkinointi blogisivustolla. Katariina Valkeinen, 18
  18. Vapaapääsyisen klassisen musiikin konserttisarjan D-vitamiinia! kehittäminen ja järjestäminen. Pertti Haukola, 11
  19. Äitienpäiväjuhlan järjestäminen. Keravan lausujat ja Raili Eronen, 9
  20. Leipomon perustaminen ja näkkäriuutuuden lanseeraaminen. Murtomaa Oy, Jussi Murtomaa, 8

 

Aikaisemmin tapahtunutta:

Äänestys onkäynnissä 29.10. saakka

Keravalla käynnistettiin ensi kertaa kuluvan vuoden Keravalainen teko 2017 -haku (kuvaus hausta ja kriteereistä tämän sivun alaosassa). Ehdotuksia keravalaiseksi teoksi jätettiin yhteensä 35 ja äänestykseen meni 20 tekoa.

Kiitos ehdottajille, on upeaa, että pysähdytään miettimään, mitä hyvää on tapahtunut ja halutaan kiittää siitä. Osaa teoista ehdotettiin useaan kertaan, joten ehdotuksia perusteluineen on yhdistetty. Kaikki ehdotetut, vaikuttavat ja viime vuonna toteutetut teot pääsivät ensimmäisen kerran kunniaksi äänestykseen. Haussa on totetettu teko ja tätä painotetaan äänestyksessäkin. Sama taho voi tehdä kiitettäviä tekoja useampana eri vuonna. Kiitos panoksesta Keravan hyväksi kuuluu myös niille teoille ja tekijöille, jotka eivät ole tällä kertaa listalla.

Klikkaa tästä niin pääset äänestyskyselyyn

Äänestys käynnistyy 10.10. ja on käynnissä 29.10. saakka. Äänestystuloksen vahvistaa Vapaa-aika- ja hyvinvointilautakunta. Voittaja palkitaan joulukuun alussa kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlassa. Äänestää voi myös Yhteispalvelupisteessä sen aukioloaikoina.

Tekojen kirjo ilahduttavan laaja

Tekojen kirjo on ilahduttavan laaja, mikä kuvaa hyvin sitä, että jokaisen tekemiset vaikuttavat kaupungin asumisviihtyvyyteen. Tekijöinä on yhdistyksiä, isoja ja pieniä yrityksiä, aktiivisia kaupunkilaisia, lemmikkiystäviä, seurakunta ja kaupungin työntekijöitä. Teot liittyvät niin asumisviihtyvyyden lisäämiseen, tapahtumien järjestämiseen, Keravan tunnettuuden lisäämiseen kuin Keravan kehittämiseenkin. Teoilla on muistettu, kiitetty ja autettu lähimmäistä.

Ehdokkaat ovat esittelyssä tällä sivulla, kyselyssä ja KreavaKeravan Facebook-sivulla. Toivomme teoille kiitokseksi laajaa näkyvyyttä. Tekijöiltä on kysytty luvat äänestykseen osallistumiseen, aiheesta tiedottamiseen ja heidän kuviensa julkaisuun.

Keravalainen teko 2017 -ehdokkaat ja ehdokkaista sanottua

1. Vanhainkotivierailujen järjestäminen pullan, kahvin ja seurustelun merkeissä, Karma ry
Karma ry:n toiminta on todella puhtaasti pyyteetöntä vapaaehtoistoimintaa. Virkistävää ja uutta, uusia toimijoita perusasioiden äärellä. Ilahduttaa myös se että ovat keränneet melkoisen jäsenmäärän melkein olemattomalla mainonnalla.

2. Keskustan Karuselli-kauppakeskuksen rakentamisen käyntiin saaminen, Juha Pekka Ojala, SRV
Halutaan kiittää J-P Ojalaa ja SRV:tä sitkeistä neuvotteluista ja siitä, että rakentavat uutta Keravaa.

3. Keravan kartanon toiminnan kehittäminen sekä kesän kahvila- ja puutarhatoiminnan järjestäminen, Malla Tuuri-Sarinko, Kinuskilla ja luomupuutarhuri Suvi Lehtonen, Suviluomus, kaupunki: Anna Roström ja Anna Evilä
Keravan Kartanon kahvilan tämän vuotinen yrittäjä kumppaneineen onnistui kesän järjestelyissä. Kahvilan tarjottavat olivat herkullisia ja valikoima monipuolinen. Kartanon kaunis pihapiiri on kunnostettu istutuksin ja hoidettu hyvin. Siellä on tänä kesänä ollut ilo käydä. Kartanolla toimi useita upeita vapaaehtoisia, kaupungin työntekijöitä sekä yrittäjiä, joiden luovan yhteistyön ansiosta kartano heräsi kukkaan ja toi iloa eri-ikäisten keravalaisten ja naapurikuntalaisten elämään.

4. Keravaa esille tuovien mainosten julkaiseminen TV:ssä ja muissa medioissa,
Snellmannin Kokkikartano Oy
Kokkikartano, koska he ovat hauskoilla mainoksillaan tuoneet Keravaa "Suomen kartalle". Näkyvyyttä on tullut paljon tv-mainosten kautta. Yritys tietysti lisäksi myös työllistää keravalaisia. Kertoo keravalaisuudestaan asiallisesti ja positiivisesti.

5. Keinukallion frisbeegolfradan kehittäminen joustavasti muun alueen kehittämisen mukana, Frisbeegolf Club Keinukallio ry
Keravan oma seura Frisbee Golf Club Keinukallio on tehnyt paljon hyvää työtä tämän lajin parissa kaikille keravalaisille ja koko Suomelle. Seura on kehittänyt tämän hetken radasta loistavan sekä kilpaurheilulle, että kaikille harrastelijoille. Pelkästään frisbeegolfrata kerää Keinukalliolle kävijöitä ympäri Suomea ja hiljattain seura sai kiitosta hyvästä radasta maailmalta, kun Simon Lizotte piti kiertueensa siellä.


6. Aktiivinen osallistuminen kaupunkitapahtumiin hälytysajojen sallimissa rajoissa, Savion VPK
Savion VPK tekee ilmaisiksi kullan arvoista työtä, on jo vuosikymmeniä tehnyt. VPK osallistuu aktiivisesti erilaisten kaupunkitapahtumien järjestämiseen aina kun hälytysajoiltaan pystyvät. Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka tärkeää työ on.

7. Keravan esille tuominen koripallon EM-kisojen kisakatsomossa, Pekko Koski ja Keravan Kollit
Pekko Koski & Keravan kollit huudattivat Pekon johdolla Susijengin huikeaan menestykseen koripallon EM-kisoissa syyskuussa Helsingissä. Pekon panos koko hallin tunnelman luomisessa on kiistaton! Luonnollisesti Pekko ja muut Keravan Kollit näkyivät katukuvassa ja levittivät keravalaisuutta ison lakanan avulla. Keravan Kollit on koripallomaailmassa jo tuttu käsite!

8. Roskien keräämiseen innostavan toiminnan aloittaminen koira-apurin kanssa, Nina Guerrero ja Monty
Nina Guerreron ja Monty-koiran tapa kerätä roskia kävelylenkeillä on ilahduttavaa aktiivisuutta, josta luonto sekä keravalaiset kiittävät. Ilmiö levisi heidän ansiostaan ja teko on parantanut myös koirien mainetta. Montyn ja Ninan lähestyminen aiheeseen on positiivista ja samalla kaupunkikuvaa parantavaa sekä asumisviihtyvyyttä lisäävää.

9. Väriä, iloa ja mainetta keravalaisille tuottaneiden projektien toteuttaminen: Graffikontti, Purkutaide, muraalit ja Sinkan Rakkaudesta vapauteen -näyttely, Jouni Väänänen
Jouni Väänänen ansaitsee purkutaideprojekteillaan ja kaikesta katutaiteeseen liittyvästä toiminnalla ja työllä tämän maininnan. Hän tuo Keravaa tyylikkäällä, ajankohtaisella tavalla valtakunnan mediaan, joka mielestäni sopii freesiin, mutta katu-uskottavaan Kerava-brändiin aivan täydellisesti. Hänen työnsä ja organisoimansa jutut ovat ilahduttaneet lähiaikoina todella paljon. Tuo niitäkin esille, jotka perinteisesti eivät taidemaailmassa pääse esille ja valokeilaan. Lapset otettu toiminnassa huomioon ja purkutaiteeseen tehtiin näyttelykierroksiakin. Sinkan näyttely Rakkaudesta vapauteen on hieno jatkumo tälle ja Ahjon muraali. Näyttely ylitti uutiskynnyksen useissa medioissa, jopa Radio Helsingin toimittaja intoutui matkustamaan junalla Keravalle asti ja kehui projektia aamuohjelmassaan. En muista koskaan nähneeni toista tapahtumaa, joka olisi tuonut Keravalle näin paljon positiivista julkisuutta.

10. Soppapuistotoiminnan järjestäminen ja ilmaisen ruuan jakaminen, Pia-Maritta Puruskainen ja Savion Nuorisotoiminnan Tuki ry ja vapaaehtoiset
Ilmainen kesäajan leikkipuistoruokailu lapsiperheille Saviolla tuki sekä perheiden hyvinvointia että yhteisöllisyyttä. Toiminnan organisoi kolmas ja neljäs sektori työllistäen muutaman nuoren kesätöihin. Esimerkillistä pioneerityötä keravalaisten hyväksi.

11. Keravalaisten tiedottaminen Karusellin remontin edistymisestä kuvaamalla sen vaiheita 10. kerroksesta tornitalosta, Raija Toivonen
Raija Toivonen on kuvannut Karusellin remontin edistymistä 10. kerroksesta tornitalosta viimeisen vuoden aikana. Hän on pitänyt keravalaisia tietoisena keskustan remontin vaiheista. Kuollut keskusta on ollut pitkään vaikea asia keravalaisille ja remontin valmistumista ei malta odottaa. Kuvat eri vaiheista antavat toivoa ja tuottavat iloa. Raijan toiminta on erinomainen esimerkki siitä, että pienillä teoilla on merkitystä.

12. Torikahvilan pitäminen Keravan ytimessä sateessa ja paisteessa, Seppo Räsänen, Torikahvila Seetu
Keravan keskusta ei nykyisellään ole erityisen puoleensavetävä, mutta torikahvilassa ympäristön rakennusmelu ja -pöly unohtuvat. Ystävällinen ja rento ilmapiiri rohkaisee kokemaan, että Keravalla on kivoja ihmisiä ja kiva asua.

13. Yhteisöllisen lounasruokailun järjestäminen, Keravan seurakunta
Yhteinen ruokailu on hyvä tapa edistää yhteenkuuluvuutta erilaisten ihmisten välillä ja vähentää yksinäisyyttä toisin kuin lounasravintolassa. Lounas on edullinen, se mahdollistaa osallistumisen. Paikalla on työssäkäyviä, eläkeläisiä ja vanhempia lapsineen.

14. Kuoron esiintyminen useissa eri juhlissa, Keravan mieslaulajat, pj Mauri Airila
Keravan mieslaulajat ovat pitkänlinjan yhteisö, joka kokoaa yhteen keravalaiset laulavat miehet. He ilahduttavat keravalaisia esiintymällä vuoden aikana useissa eri juhlissa. Miehet ovat eri ikäisiä, eri ammateissa, mutta rakkaus lauluun ja musiikkiin yhdistää. Kuoro täyttää 90 vuotta vuonna 2018! Kunnon keravalainen teko musiikin voimalla.

15. Elintarvikkeiden ilmaisjakelun ja ohjelman järjestäminen, Eetu Rahkonen, Keravan Helluntaiseurakunta
Hyvälle mielelle tulee maanantaisin ja torstaisin Keravan Helluntaiseurakunnan toteuttamassa elintarvikejakelusta ja sitä edeltävästä ohjelmasta. Reilu sata ihmistä tulee kuuntelemaan hengellisen osuuden, jonka jälkeen he saavat kassillisen elintarvikkeita, jotka ovat kauppojen ylijäämäruokaa. Koordinoinnin hoitaa Eetu Rahkonen ja noin 50 vapaaehtoista osallistuu toimintaan.

16. Äitienpäiväjuhlan järjestäminen, Keravan lausujat ja Raili Eronen
Keravan lausujat järjestivät jälleen äitienpäivänä juhlan, jossa oli ohjelmana runoja äideille 8 lausujan voimin. Kakkukahvit sisältyivät ohjelman hintaan. Tapahtumaan osallistui n. 40 henkilöä. 80-vuotias lausujien puheenjohtaja Raili Eronen oli leiponut kakut ja virkannut kaikille äideille kukan rintaan muistoksi.

17. Leipomon perustaminen ja näkkäriuutuuden lanseeraaminen, Murtomaa Oy, Jussi Murtomaa
Murtomaa Oy on perustanut leipomon Keravalle Pohjanheimon taloon ja valmistaa siellä käsityönä Hermannin näkkäriä. Sitä ei valmisteta missään muualla Suomessa. Näkkäri on lisäaineeton superfoodnäkkäri.


18. Pakolaisperheiden kotien sisustaminen, Päivi Wilén sekä Keravan SPR:n paikallisosasto, Hyvä kasvaa Keravalla, Hannu ja Kerttu ry ja vapaaehtoiset
Päivi Wilén on ollut pääasiallinen toimija viiden pakolaisperheen kotien sisustamisessa ja kalustamisessa. Hän on koonnut yhdistykset asiaa toteuttamaan ja rekrytoinut vapaaehtoisia. Päivi Wilén on vuosia tehnyt työtä nuorten, syrjäytyneiden, päihteiden käyttäjien ja pakolaisten auttamiseksi.

19. Vapaapääsyisen klassisen musiikin konserttisarjan D-vitamiinia! kehittäminen ja järjestäminen, Pertti Haukola
Pertti Haukola on laadukkaan D-vitamiinia! –konserttisarjan kehittäjä ja suurelta osin käytännön toteuttaja. Tämä on vaatinut valtavan työmäärän. Konserttisarja on toteutettu yhteistyössä Sibelius-Akatemian kanssa ja se on ollut merkittävä lisä Keravan kulttuuritarjontaan.

20. Lasten tapahtumien ja käyntikohteiden kokoaminen ja markkinointi blogisivustolla, Katariina Valkeinen
Lasten kanssa Keravalla on henkilökohtainen blogisivusto, jonka tarkoituksena on tarjota seudulla asuville tai täällä vieraileville lapsiperheille vinkkejä paikoista joissa käydä, sekä esitellä erilaisia aktiviteetteja jotka sijaitsevat Keravalla ja lähiympäristössä. Sivuston on perustanut paikkakunnalle muuttanut nykyinen keravalainen, jonka kokemuksiin Keravasta ja lähipaikkakunnista sivusto perustuu. Tavoitteena on, että sivusto tuottaa iloa etenkin niille, jotka eivät vielä tunne Keravan tarjontaa lapsiperheille, mutta haluaisivat tietää siitä enemmän.

 

Ehdokkaiden haku oli käynnissä 12.9. - 1.10.2017

Keravalla valitaan ensimmäistä kertaa "Keravalainen teko 2017". Vuoden keravalaisen tekona palkitaan kuluneen vuoden aikana toteutettu konkreettinen teko, jolla on merkittävästi kehitetty Keravaa ja keravalaisuutta positiiviseen suuntaan. Teko on sellainen, joka saa hymyn huulille, kotiseuturakkauden roihuamaan ja rinnan röyhistymään ylpeydestä olla keravalainen. Palkinto annetaan teon toteuttaneelle ihmiselle tai yhteisölle.


Esimerkkejä menneiltä vuosilta, jotka olisivat voineet olla kyseisen vuoden keravalaisia tekoja:

 • Sherwood-kyltti juoksuportaisiin
 • Kerava Cruising -tapahtuman järjestäminen
 • Ilahdutusviestit ympäri Keravaa
 • Mehujen mehustaminen koko naapurustolle
 • Elintarvikkeiden lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen
 • Julkkis, joka puhuu Keravasta positiivisesti valtakunnan medioissa


Ehdotetun teon tekijä voi olla kuka henkilö tai mikä yhteisö tahansa, joka vaikuttaa Keravalla: yksityishenkilö yhteisöstä, yrityksestä, yhdistyksestä, seurasta, muusta organisaatiosta tai vaikkapa naapurustosta.  Ehdotetun teon tekijä voi olla pitkän linjan toimija tai uusi tulokas vapaaehtoistoiminnan, yrittämisen tai kaupunkiaktivismin saralla. Ehdotetun teon toteuttaja voi olla yhteisönsä kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä tai jotenkin muuten ansioitunut keravalainen tai Keravalla toimiva henkilö tai yhteisö.

Ehdota vuoden 2017 keravalaista tekoa

Kuka tahansa voi ehdottaa vuoden keravalaista tekoa alla oleva linkin kautta 12.9. – 1.10.2017.

Voit vastata kyselyyn useammin kuin kerran, jos mielessäsi on useampi merkityksellinen teko, joka ansaitsee tulla mainituksi:
https://www.webropolsurveys.com/S/DC2C468C45196363.par

Voit myös käydä ehdottamassa tekoa Sampolan palvelukeskuksen yhteispalvelupisteessä, Kultasepänkatu 7, aukiloloajat.


Ehdotukset kootaan äänestykseen

Ehdotukset kootaan julkiseen äänestykseen, joka avataan 9.10. Äänestys on käynnissä 29.10. asti. Äänestyksessä olevat ehdotukset esitellään kaupungin nettisivuilla, KreavaKeravan Facebook-sivustolla ja äänestyskyselyssä.

Mikäli käy niin ilahduttavasti, että ehdotuksia on kymmenittäin, esikarsimme äänestykseen noin kymmenen parhaiten keravalaista tekoa ilmentävää ja laajimmin iloa tuottanutta ehdotusta.

Vuoden keravalainen teko on eniten ääniä saanut ehdotus. Äänestyksen tuloksen vahvistaa Vapaa-aika- ja hyvinvointilautakunta. Voittaja, "Keravalainen teko 2017", palkitaan joulukuussa stipendillä.

Lisätietoja:

Anna Evilä, Keravan kaupunki, projektipäällikkö,
anna.evila(at)kerava.fi, 040 318 2879

 

Päivitetty 02.11.2017 klo 13:48