Uutiset

Keravalaiset yritykset mukana Miljoonan puun talkoissa omilla nimikkopuillaan

28.10.2020 klo 12:30

​Keravan kaupunki on tänä syksynä ollut mukana Miljoonan puun talkoissa, joiden tavoitteena on tuoda ympäristöömme uusia puita sekä kiinnittää ihmisten huomiota luontoon ja hiljaisuuteen. Syyskuussa Keravan Taide- museokeskus Sinkka jakoi kuntalaisille puuntaimia istutettavaksi. Taimijaossa oli tuolloin yhteensä 2200 kuusen, koivun, männyn ja tammen taimea.

Lokakuussa myös keravalaisille yrityksille tarjoutui mahdollisuus tehdä arjen ilmastoteko osallistumalla Miljoonan puun istutus­talkoisiin ostamalla oma omena- tai päärynäpuu istutettavaksi Keravan kartanon pihapiirin läheisyyteen, lähelle tulevaa Keravan asuntomessualuetta 2024.

Historiallisia hedelmäpuita

Keravan kartanon ympäristössä on aikanaan kasvanut paljon perinteisiä omena-­ ja päärynäpuulajikkeita, mutta ajan saatossa hedelmäpuut ovat hävinneet. Nyt Keravan kaupunki haluaa tuoda omena­- ja päärynäpuut takaisin historialliselle kartanoalueelle ja osana Miljoonan puun talkoita yritykset ovat hankkineet niitä kaupunkilaisten iloksi nimikkopuiden muodossa. Kukin istutettava puu saa rinnalleen kyltin, joka kertoo minkä yrityksen nimikkopuu on kyseessä sekä mitä lajiketta puu on. 

Suomen vanhin taimitarha Harviala Oy toimii Miljoonan puun talkoiden kumppanina ja toimittaa yritysten nimikkopuut istutettavaksi. Puut istutetaan viikolla 45 Keravan kaupungin yritysten nimikkopuille varatulle istutusalueelle. Mukana puita istuttamassa on Jarmo Kuusiston poikajoukkue Icehearts, joille istutettavat puut symboloivat mukana kasvamista. Niitä voivat kaikki halukkaat pian käydä katsomassa.

Yritykset, joiden nimikkopuita kartanomaisemiin tänä syksynä istutetaan

Oman nimikkopuun itselleen hankki seitsemän keravalaista yritystä. Kysyimme heiltä mikä heitä motivoi lähtemään mukaan istutustalkoisiin.

Uudenmaan Herkku Oy.

Uudenmaan Herkku on toiminut Keravalla jo vuodesta 1951. Lähdimme mukaan hankkeeseen, sillä Uudenmaan Herkku täyttää vuonna 2021, pyöreät 70 vuotta. Olemme vanhimpia keravalaisia edelleen toimivia yrityksiä. Halusimme jättää jäljen ja muiston perheyrityksestämme myös kartanon pihapiiriin, joka sijaitsee ihan meidän leipomoamme vastapäätä.

RE/MAX Asuntoneliöt | Asunnonkatu Oy LKV

Olemme paikallinen kiinteistönvälitysliike, joka haluaa olla mukana tekemässä Keravasta houkuttelevamman vaihtoehdon asuinpaikaksi. Puun istuttaminen on symbolinen ele halusta olla mukana kehittämässä kaupunkiamme, korostaen samalla paikallisuuttamme. Samalla haluamme tukea kaupungin viherstrategiaa ja osoittaa toimivamme ympäristöarvoja kunnioittaen.

Kerava Design

Kerava Design (Aliina, Anu Ek Design, Närhi Oy Sisustuspalvelu, Studio JiHuu! ja Villa Virtanen) on viiden yrittäjän yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on pitää Kerava elinvoimaisena innostamalla niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä yhteisen hyvän tekemiseen erilaisten tempausten avulla. Miljoonan puun talkoiden nimikkopuun avulla osoitamme tukemme Humlebergin historialliselle kartanolle ja kauniille luonnonmiljölle, jonka haluamme säilyvän.

PrimaClean Oy.

Olemme paikallinen täyden palvelun siivousliike, joka auttaa yrityksiä ja taloyhtiöitä pääsemään puhtaampiin ja hygieenisempiin siivouspalveluratkaisuihin.

Päärynäpuun istuttamisella kerromme symbolisesti miten yhteistyö kanssamme kantaa hedelmää ympäristöarvot huomioiden. Keravan kaupunki auttaa yrityksiä kehittymään. Me autamme Keravaa kasvamaan, uusia työpaikkoja luoden.

Broman Logistics Oy.

Yrityksemme vastaa Broman Group konsernin logistiikasta ja Keravalla tulee sijaitsee meidän toinen logistiikkakeskus. Meillä on tällä hetkellä menossa logistiikkakeskuksen modernisointiprojekti ja otamme uuden logistiikkakeskuksen käyttöön vuoden 2021 puolella. Haluamme lähteä mukaan suhteellisen uutena Keravalla toimivana yrityksenä.

Keravan yrittäjät 90v

Keravan Yrittäjät haluaa olla mukana omalta osaltaan tukemassa ilmastotekokampanjaa.

Ostimme yhdistyksemme 90v juhlavuoden kunniaksi oman päärynäpuun Keravan kartanon maille tukemaan Miljoonan puun talkoita.

Snellmannin Kokkikartano

Pieni keravalainen ruokatehdas haluaa ylpeästi pitää kotiseutunsa vireänä ja kauniina. Etenkin kun tässä tapauksessa ihmisten ilo on myös koko maapallon ilo. Kokkikartanon nimikkopäärynäpuuta Aunea voi käydä tervehtimässä Keravan kartanon päärakennuksen pohjoispuolen metsikössä. Tuokoon se siellä onnea kaikille kulkijoille.

Yhteistyö jatkuu ensi vuonnakin - haluaako yrityksenne osallistua?

Keravan kaupungin ja Miljoonan puun talkoiden yhteistyö jatkuu myös vuonna 2021 yhteisillä istutustalkoilla.

Mikäli myös muilla keravalaisilla yrityksillä on halukkuutta lähteä mukaan talkoisiin hankkimalla oma nimikkopuun keväälle 2021, voitte olla yhteydessä Silence Projectin Nina Backmaniin (info@silenceprokect.fi) tai Keravan kaupungin Pirjo Leinoon (pirjo.leino@kerava.fi). Nimikkopuuvalikoimissa on erilaisia omena- ja päärynäpuulajikkeita.

IMG_8164.JPG

Miljoonan puun talkoiden taustalla on taiteilija Nina Backmanin Silence Project. Jokamiehen­ oikeuksista inspiraationsa saanut Silence Project nostaa esiin hiljaisuuden, tilan ja luonnon merkitystä ja sen vaikutusta suomalaiseen kulttuuriin, arvoihin sekä identiteettiin.

Miljoonan puun talkoot ja Keravan kaupunki kiittävät lämpimästi kaikkia nimikkopuun hankkineita yrityksiä!


Päivitetty 05.11.2020 klo 16:23