Uutiset

Keravalla valtuuston kokousten streamaus puhuttaa

04.02.2019 klo 16:45

Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat vahvasti pohdinnassa kuntakentällä, myös Keravalla. Halutaan tuoda päätöksenteko lähemmäs kaupunkilaisten arkea ja avata taustojakin selkeyden lisäämiseksi.

Tietyt avoimet kokoukset, kaupunginjohtajan asukasillat ja kyselyhetket toki streamataan jatkossakin ja niistä on tullut lähes yksinomaan kiittävää palautetta.

Yhtenä mahdollisuutena avoimuuden lisäämiseksi on käyty läpi myös kaupunginvaltuuston kokousten lähettämistä suorana lähetyksenä avoimessa tietoverkossa. Tätä on kovasti toivottu, mutta vielä emme kuitenkaan ole tähän päätyneet.

Vaikka tilanne onkin nyt tämä ja se joitakin saattaa jopa hermostuttaa, on hyvä pitää mielessä, että mahdollista streamauspäätöstä odotellessa muut tahot eivät saa kuvata ja lähettää kokouksia suorana lähetyksenä verkkoon. Asiasta on Kuntaliiton lausunto, jossa asia todetaan yksiselitteisesti.

Yksityinen henkilö ei saa julkaista henkilötietoja sisältävää tallennetta laajasti ja avoimesti verkossa, sosiaalisessa mediassa tai vastaavaa alustaa käyttäen. Avoimessa verkkojulkaisemisessa tallenne asetetaan käytännössä koko maailman nähtäväksi. Edes julkisen kokouksen tallenteen avointa julkaisua verkossa ei voida pitää sallittuna tietosuojasääntelyn näkökulmasta.

Kaikki keravalaiset ovat tervetulleita seuraamaan kaupunginvaltuuston kokouksia paikan päälle Nikkarin koulun auditorioon. Esityslistat ja päätökset löytyvät Keravan kaupungin verkkosivuilta helposti heti etusivun linkeistä.

Päivitetty 04.02.2019 klo 17:43