Uutiset

Keravan kasiluokkalaiset ilahduttivat satoja kaupunkilaisia rauhanteoilla ‒ Konkelit kuntoon -tiimi puuttui pyörävarkauksie

Kuvaa saa käyttää vain Gutsy Go -juttujen yhteydessä!
03.09.2020 klo 12:40

​Mandi Johnsson ja Pihla Niemelä huoltamassa ohikulkijan "konkelia" Keravan asemalla.


Keravalaisnuoret ovat tällä viikolla toteuttaneet hienoja Gutsy Go -ideoitaan, joilla edistetään rauhaa ja hyvinvointia Keravalla. Kasiluokkalaiset kehittivät ratkaisuja muun muassa lapsiperheiden arjen kiireeseen, hoitohenkilökunnan jaksamiseen ja vanhusten yksinäisyyteen korona-aikana. Kävin tutustumassa yhden kasiluokkalaisporukan ideaan rautatieaseman liepeillä.

Keravanjoen koulun Jaakkolan toimipisteen 8E-luokan yhteisöllisyyttä edistävä idea oli huoltaa ohikulkevien ihmisten polkupyöriä. Ryhmän reippaat nuoret näyttivät, miten homma hoituu ja kertoivat, mistä idea sai alkunsa.

– Me aloimme miettiä, että mitä ongelmia Keravalta löytyy ja totesimme, että ihmiset pelkäävät, että heiltä varastetaan pyörät. Halusimme auttaa keravalaisia tässä asiassa, sanoo Mandi Johnsson.
"Konkeliköörin" huoltopiste. Tässähän on erinomainen hyväntekeväisyysidea muulloinkin toeteutettavaksi.

Nämä nuoret eivät siis ainoastaan huolla ohikulkevien pyöriä, vaan myös lahjoittavat huollettuja ”konkeleita” niitä tarvitseville, esimerkiksi sellaiselle henkilölle, jolta pyörä on varastettu. Kunnostuskelpoiset käytöstä poistetut pyörät he saavat lahjoituksina. Nokkela idea myös kierrätysmielessä. Pyöränsä nuorten pisteellä huollattaneet ovat tykänneet ideasta.

– Ihmiset ovat olleet ihan innoissaan, kun ovat saaneet korjattua pyöränsä matkan varrella, sanoo Pihla Niemelä.

Gutsy Go:n toimintaidea on ollut nuorten mieleen.

– Minusta tämä on ollut kiva tapahtuma. Kaikki pääsivät toteuttamaan omia ideoitansa, ja oli kiva konkreettisesti saada jotain aikaan ja tuottaa ihmisille hyvä mieli, sanoo Johnsson.

– Se on hienoa, kun ne toimet suunnitellaan, niin ne saadaan myös toteuttaa, tähdentää Niemelä.

Mikä Gutsy Go?

Gutsy Go Kerava on ainutlaatuinen operaatio, joka vahvistaa Keravan yhteishenkeä sekä nuorten osallisuutta ja ongelmanratkaisutaitoja. Vain parissa päivässä nuoret ovat kehittäneet 40 rohkeaa tekoa, jotka lisäävät hyvinvointia ja rauhaa Keravalla. Nuoret tarjoavat ideoillaan ratkaisuja kaupunkilaisten tarpeisiin haastavassa koronatilanteessa.

Perjantaina 4.9. klo 21 koko Keravan yhteisessä drive in -elokuvanäytöksessä nähdään nuorten luomia ratkaisuja, satoja kaupunkilaisia ja viikon tunteellisimmat hetket! Sompion kentällä pidettävään näytökseen voi tulla myös jalan tai pyörällä. Turvallisuussyistä pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon: www.gutsygo.fi/ensi-ilta. Vapaa pääsy, tervetuloa! 


Teksti ja kuvat: Taina Tervo

Päivitetty 04.09.2020 klo 14:59