Uutiset

Keravan kaupunki panostaa lasten ja nuorten turvallisuuteen monimediaalisessa maailmassa

28.10.2019 klo 10:15

​Keravan kaupunki panostaa lasten ja nuorten turvallisuuteen Turvallisesti mediassa ja maailmalla -hankkeessa. Usean naapurikunnan kanssa on löytynyt yhteinen tahtotila panostaa lapsiin ja nuoriin kohdistuvan seksuaalirikollisuuden estämiseen. Sen myötä on perustettu kehittämishanke, jossa järjestetään koulutuksia ja tuotetaan koulutusmateriaalia lasten kanssa työskenteleville.

Koulutusten tavoitteena on muun muassa vahvistaa opetustoimen henkilöstön turvallisuusosaamista ja erityisesti valmiuksia ehkäistä ja kohdata alaikäisiin kohdistuvia seksuaalirikoksia sekä edistää lasten ja nuorten media- ja turvataitoja. Tavoitteena on myös parantaa oppilaitosjohdon sekä
kasvatuksen ja opetuksen asiantuntijoiden tietoisuutta ja osaamista turvallisuussuunnittelussa.

Koulujen ja oppilaitosten käyttöön tuotetaan materiaalia lasten ja nuorten suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä, kriisityöhön sekä lasten ja nuorten media- ja turvataitojen tueksi. Hankkeessa toteutetaan myös digitaalinen työkalu väkivallan ja kiusaamisen ilmoittamiseen lapsille matalalla kynnyksellä.

Hanketta koordinoi Helsingin kaupunki, ja mukana ovat Keravan lisäksi Vantaa, Espoo, Sipoo, Kauniainen, Tuusula, Kirkkonummi, MLL, Pelastakaa lapset ry, Vanhempainliitto, Helsingin kaupungin nuorisotoimi, kouluterveydenhoito sekä lastensuojelu, Poliisin ennalta estävän toiminnan yksikkö, Loisto setlementti, Sexpo ja Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta.

Päivitetty 28.10.2019 klo 10:14