Uutiset

Keravan keskustan kameravalvontajärjestelmä halutaan käyttöön kuluvan vuoden aikana

07.11.2019 klo 16:00
Keskustan kameravalvontajärjestelmän rakentaminen alkaa lähiviikkoina. Tavoitteena on saada järjestelmä toimintaan vielä kuluvan vuoden aikana. Rakentamisen eteneminen riippuu kuitenkin säätilasta, joten tarkkaa aikataulua on mahdotonta arvioida. Kamerajärjestelmän rakentaminen maksaa noin 80 000 euroa.

Järjestelmän toimittajaksi valittiin BLC Turva Oy. Yrityksen ammattilaisten työskentely tulee näkymään kaupungissa ja vaikuttaa osin myös liikkumiseen. Yksittäisinä päivinä saattaa olla normaalia hieman hankalampi liikkua Puuvalonaukiolla, Paasikiven aukiolla ja Asema-aukion linja-autoasemalla. Asennuspaikat voi kuitenkin aina kiertää, kulkureittejä ei tulla tukkimaan missään kohtaa täysin. Linja-autoasemalla asennustyöt saattavat vaikuttaa l-auton lähtöpaikkaan aukiolla. Mikäli näin tulee käymään, asiasta ilmoitetaan ennakkoon.

Kameravalvonta-alueet on valittu suunnitelmallisesti kaupungin ja poliisin yhteistyönä tutkimalla rikostilastoja ja häiriötietoja keskustan yleisillä paikoilla kuten kävelykadulla, Keravan aukiolla eli torilla ja Aurinkomäellä. Valvonnan suunnittelutyötä tehtiin yhdessä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen, kaupungin eri toimialojen ja sopimuskumppaneiden kanssa. 

Poliisi käyttää kameroita yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaan ja kameroista tullaan ilmoittamaan näkyvästi kaupungilla. Tallennetun materiaalin hyödyntäminen rikostutkinnassa ratkaistaan esitutkintalain perusteella tapauskohtaisesti.

"Olemme juuri tekemässä sopimusta Keravan kaupungin kanssa kameroiden käytöstä ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että kyseistä tekniikkaa on tulossa Keravalle", ylikomisario Jussi Huhtela Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo.

Poliisi on halukas kehittämään kameravalvontaa alueellaan jatkossa myös muualla. "Tässä vaiheessa kameroita tulee riittävästi", Keravan kaupungin turvallisuuspäällikkö Jussi Komokallio toteaa. "Tavoitteenamme on lisätä kaupunkilaisten turvallisuudentunnetta. Kameroista saatava erittäin laadukas kuva tulee toivottavasti sekä estämään häiriöitä, että parantamaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta, sekä tarvittaessa nostamaan kiinnijäämisriskiä", hän lisää. 

Kameravalvonnasta tullaan kertomaan kaupungin verkkosivuilla. Kameravalvonnan tietosuojaseloste tulee näkyville osoitteeseen kerava.fi viimeistään järjestelmän testauksen ja luovutuksen jälkeen.

Päivitetty 08.11.2019 klo 12:08