Uutiset

Keravan kuudesluokkalaiset juhlivat itsenäisyyspäivää

05.12.2019 klo 10:30

​Keravan kuudesluokkalaiset juhlivat eilen itsenäisyyspäivää Savion koululla. Kuudesluokkalaisia kättelemässä olivat kaupunginjohtaja Kirsi Rontu, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marja Suomela ja kasvatus- ja opetustoimen johtaja Tiina Larsson.

IMG_4968_3.jpg 

Marja Suomela, Kirsi Rontu ja Tiina Larsson vastaanottivat juhlijat.

Kättelyn jälkeen koulun ruokasali täyttyi noin 400 juhlijasta. Salissa nautittiin cocktailpaloja, kakkua ja kuohuvaa. Savion koulun kuudesluokkalaiset Ruusa Rentto ja Onni Laaksonen olivat valmistautuneet juhlaan hyvin: tansseja oli harjoiteltu liikuntatunneilla ja vaatteet valittu tarkkaan. Sekä Ruusaa että Onnia jännitti hiukan tanssien sujuminen, mutta molemmat uskoivat kuitenkin, että kaikki menee hyvin. Juhlaa oli odotettu, ja oli hienoa, että kaikki kuudesluokkalaiset pääsivät kokoontumaan yhteen. "On kiva nähdä kavereita muista kouluista", totesi Ruusa.

IMG_4998_2.jpgIMG_4810_2.jpg

Ruokasalissa nautittiin kuohuvaa ja cocktailpaloja.                                             Onni Laaksonen ja Ruusa Rentto jännittivät tansseja hiukan.

Liikuntasalissa juhla jatkui Marja Suomelan puheella. Tärkeimmäksi viestiksi Suomela nosti sen, että "kaveria ei jätetä". Hän kehotti kuudesluokkalaisia pitämään huolta itsestään ja toisistaan. Savion koulun oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Pauliina Palosaari jatkoi samasta teemasta kehumalla omassa puheessaan koulun yhteishenkeä. Palosaari myös muistutti, että itsenäisyys merkitsee meille eri asioita ja mainitsi esimerkkeinä, kuinka tärkeää on, että Suomessa on ilmainen kouluruoka ja että kouluissamme voi opiskella ilman lukukausimaksuja.

IMG_5037_2.jpg

Pauliina Palosaari puhui itsenäisyyden merkityksestä.

Puheiden jälkeen laulettiin Maamme-laulu ja tanssittiin liikuntatunneilla harjoitellut tanssit: kikapoo, valssi, letkajenkka ja tiputanssi. Harjoittelu oli tuottanut tulosta, ja tanssijoilla näytti olevan hauskaa.

kuohut_2.jpgIMG_5122_2.jpg

Juhla huipentui yllätysesiintyjän, tubettaja-laulaja Tuure Boeliuksen keikkaan. Boeliuksen energinen esitys tuntui villitsevän suuren osan yleisöstä. Eikö sua hävetä -hittikappaleensa lomassa Boeliuksella oli tärkeä viesti juhlijoille: "Muistakaa, että teistä voi tulla mitä vaan mitä te haluutte!"

IMG_5234_2.jpgIMG_5291_2.jpg

Päivitetty 05.12.2019 klo 12:03