Keravan päivä 2020

Keravan päivää vietetään sunnuntaina 14.6. virtuaalisesti.
Verkossa esitettävissä etätapahtumissa on edustettuna monenlaista ohjelmaa muun muassa kulttuurin ja taiteen saralta. Osa tapahtumista on myös koettavissa livenä. Otathan tällöin huomioon hygieniasäännöt sekä turvavälit!

Tervetuloa juhlistamaan Keravan päivää virtuaalisesti!

KERAVAN PÄIVÄN OHJELMA  SU 14.6. 2020

PÄÄJUHLA

klo 9 Lipunnosto Aurinkomäellä
klo 12 Keravan päivän tervehdys, kaupunginjohtaja Kirsi Rontu
Juhlapuhe, Paasikivi-Seuran varapj. historian professori Martti Häikiö
Tähtilaatan saajien julkistaminen, kansanedustaja, Pia Lohikoski
Vuoden keravalaisen julkistaminen, Keravan-Seuran puheenjohtaja Satu Saaristo

Livestriimauslinkki: https://youtu.be/4Vz1aKbRM_s
(YOUTUBE, Keravan kaupunki Official)
Järjestää: www.kerava.fi, FB/Keravan kaupunki

PERFORMANSSI -ESITYS "PARVEKKEELTA KAJAHTAA!"

klo 13 Emma Salokoski & Jarmo Saari esiintyvät taiteen kotitalon parvekkeelta.

Keravan päivänä 14.6.2020 Purkutaide-projektin temmellyskentällä alkaa tapahtua. Taiteen Kotitalolla parvekekonsertissa esiintyvät Emma Salokoski & Jarmo Saari ja vieraakseen kauan yhdessä musisoinut duo saa Sivuun Ensemblen tanssijat.

Livestriimauslinkki: https://youtu.be/qMIvqVWX_SM
Esitys on katsottavissa maksutta 7 päivän ajan.

Emma Salokoski: laulu
Jarmo Saari: kitara, efektit
Ninni Perko, ohjaus, koreografia
Jukka Tarvainen, Krista-Julia Arppo, Tiia Hämäläinen: tanssi, koreografia

Ääni: Samuli Volanto
Kuvaus ja striimi: J-P Piirainen

Moukarintie 4. #taiteenkotitalo, #purkutaide
Lähetys paikan päällä livenä. Nähtävillä suorastiirminä klo 13. Paikan päällä on otettava huomioon turvavälit.
Järjestää: www.kerava.fi, FB/Keravan kaupunki

KERAVAN KAUPUNGINKIRJASTO ESITTÄÄ

Kirjasto avoinna klo 10‒16

klo 10.30 Lasten muskari (Pentinkulma-sali)
Muskaritädit Tanja ja Nina ovat iloinen kaksikko Järvenpään suunnalta. Toinen soittaa kitaraa rennolla ja monipuolisella otteella, toinen leikkii ja laulaa antaumuksella. Muskarilaulut ovat syntyneet viikoittaisen muskaritoiminnan ansiosta. Tanjalle ja Ninalle muskari on sydämen asia, jota he tekevät vahvalla, huumoripitoisella ja sitoutuneella tiimityöllä. Lasten muskariin voidaan ottaa max. 50 osallistujaa. Alle kouluikäiset mieluiten oman aikuisen seurassa. Konsertti on katsottavissa suorana lähetyksenä Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla https://bit.ly/2UFpyp8. Tallenteen voi katsoa YouTubesta myös jälkikäteen.

Akrobatiashow Ramona Reinvall (Kirjaston ikkunat)
klo 11, klo 12, klo 13 ja klo 14
Sirkusartisti Ramona Reinvallin esitystä voi seurata talon ulkopuolelta käsin kirjaston ikkunoiden välityksellä.

klo 15 Keravan päivän konsertti: BaranBand
Iranilais-suomalainen BaranBand laittaa yleisön tanssimaan! Yhtye tunnetaan energisistä live-esiintymisistään ja sitä luotsaavat karismaattiset veljekset Gian ja Marouf Majidi. Konserttiin voidaan ottaa max. 50 katsojaa. Konsertti on katsottavissa suorana lähetyksenä Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla https://bit.ly/2UFpyp8. Tallenteen voi katsoa YouTubesta myös jälkikäteen.

KERAVAN KAUPUNGIN MUSEOPALVELUT ESITTÄÄ

SINKKA JA HEIKKILÄNMÄKI 

Video-opastus Heikkilän kotiseutumuseoon
Video-opastuksella tutustutaan Heikkilän kotiseutumuseon pihapiiriin ja kurkistetaan sisälle 1700-luvun lopulla rakennettuun päärakennukseen. Oppaana Verna Kirsi. Kotiseutumuseo on avoinna Keravan päivänä klo 10–15 ja sinne on vapaa pääsy. Linkki esitykseen: https://www.youtube.com/watch?v=mhAAw9x6qDE&feature=youtu.be

Musiikkia museosta: Klassikoita ja lasten lauluja
Sopraano Margit Tuokko, laulu ja pianisti Sanni Antikainen, flyygeli

Kesäisiä säveliä koko perheelle, säveltäjinä mm. Jean Sibelius, Eero Sipilä, Heino Kaski ja Oskar Merikanto Kesto n. 30 min. Ensiesitys, nauhoitettu Sinkassa 10.6.2020.


Margit Tuokko 
Lyyris-dramaattinen sopraano, Margit Tuokko (Musiikkipedagogi YAMK) on monipuolinen oopperalaulaja, joka valmistui musiikin maisteriksi (Master of Music and Arts) Metropolia Ammattikorkeakoulusta kesällä 2016.
 
Sanni Antikainen 
Sanni Antikainen on kosketinsoitinten moniottelija ja lied-musiikin suuri ystävä. Hän soittaa pianoa ja cembaloa, silloin tällöin historiallisia fortepianoja ja tarpeen vaatiessa löytää itsensä joskus myös urkujen takaa. Soittamisen lisäksi Sanni opettaa pianon ja cembalon soittoa sekä lied-musiikkia Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa Järvenpäässä ja Tuusulassa.  

Linkki konserttiin: https://vimeo.com/428442905

Museoiden aukioloajat: 
Heikkilän kotiseutumuseo, Museopolku 1
Avoinna Keravan päivänä klo 10-15.

Heikkilän kotiseutumuseo on avoinna kesällä 14.6.–15.8.2020 ke–la klo 10–15
Suljettu juhannuksena 18.–20.6. Sisäänpääsy on maksuton.
http://www.sinkka.fi/keravan-museo/heikkilan-kotiseutumuseo/

Taide- ja Museokeskus Sinkka, Kultasepänkatu 2
Keravan päivänä vapaa pääsy, avoinna klo 11-17.

2.6.–23.8. poikkeusaikataulut: ti, to, pe 10-17, ke 10-18, la, su 11-17, ma suljettu
Pyydämme rauhoittamaan ti–pe klo 10–11 erityistä varovaisuutta noudattaville.

Olipa kerran - Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelma -näyttely 23.8. saakka. Ajankohtaiset tiedot turvallisesta vierailusta, aukioloajoista ja oheisohjelmasta: www.sinkka.fi


KERAVAN OPISTO ESITTÄÄ

Tirkistys Keravan Opiston syksyn opinto-ohjelmaan!

klo 11-13 Keravan Opisto paljastaa Facebook-livessä tulevan syyslukukauden kurssiohjelmaa. Tule siis linjoille tirkistelemään vielä julkaisematonta syksyn ohjelmaa. Voit kysellä, kommentoida tai vain katsella miltä syksyn ohjelma näyttää. Ohjelma avataan kokonaisuudessaan verkossa 22.6. Tirkistys Keravan syksyn opinto-ohjelmaan on nähtävillä Facebookissa/Keravan Opisto.

Kirjo korona kuvaksi
Keravan päivänä aloitetaan yhteisöllinen kirjontaprojekti, jossa voit kirjomalla ilmaista korona-ajan tuntosi ja ajatuksesi kuvaksi kanavakankaalle. Tekniikkana on tuttu ja helppo kanavakirjonta. Pohjakankaan, taustapahvin, kanavaneulan, pienen lankavalikoiman ja ohjeet voit hakea Keravan päivänä kirjastolta. Myös kotivarastoista löytyviä lankoja voit hyvin käyttää. Pohjista voit valita haluamasi koon 30x30cm, 15x30 cm tai 15x15 cm tai tehdä vaikka useamman. Materiaaleja voi myös myöhemmin noutaa opiston käsityötiloista, Kauppakaari 11.

Työt palautetaan yhteisnäyttelyyn opiston käsityötiloihin, Kauppakaari 11 tulevan syksyn aikana ja kuvataan tietysti myös nettiin. Lisätiedustelut Keravan opiston taitoaineiden suunnittelijaopettaja Aune Soppela, 040-3182850.

KERAVAN MUSIIKKIOPISTO ESITTÄÄ

klo 14 Hoivakoti Vomma, piha-alue
klo 14:30 Palvelukeskus Hopeahovi, piha-alue
Trio R.S.O = Sanni Rämö, viulu, Olivia Sirén, sello, Ruusu Syväniemi, piano
Trio R.S.O esittää C. Schumann: Pianotrio op.17, III osa Andante, D. White: 6 Miniatures; I Prelude, II March, III Night song, IV Burlesque, V Elegy, VI Jig sekä A.Piazzolla: Buenos Airesin talvi (Tango)
Livestriimauslinkki: https://youtu.be/MC9IYldZTws
(YOUTUBE, Keravan kaupunki Official)
Järjestää: www.kerava.fi, FB/Keravan kaupunki ja Keravan musiikkiopisto

Riikka Talvitien "Keravan ääniä" -teos
Linkki teokseen https://youtu.be/9BOsBQ1_jnU

Keravan ääniä on Riikka Talvitien musiikkiopiston 40-vuotisjuhlaan säveltämä teos yhteistyössä kolmen viulistin, Viola Claramuntin, Emmi Mannisen ja Nardin Heneinin kanssa. Riikka sai tytöiltä puhelimella tallennettuja ääniä, jotka kuuluvat keravalaisten nuorten arkiseen ääniympäristöön, kuten mopo, polkupyörä ja trampoliini. Äänten pohjalta Riikka rakensi kaksiosaisen kokonaisuuden, jossa nämä tunnistettavat "pärähdykset ja pörinät" luovat hilpeän vastakohdan taidemusiikin viimeisteltyyn maailmaan. Teoksen säveltäminen ja toteutus on tehty Opetushallisuksen tuella.

KERAVAN KUVATAIDEKOULU ESITTÄÄ

Kuvataidekoulussa on pitkä perinne animaatioiden teosta. Linkki julkaisuun: kevään 2020 pala-animaatioista soittolista, https://www.youtube.com/playlist?list=PLG6hi4begs1IavqonQwq-fS6HxKd4c3uY

Lisätietoa koulusta www.keravankuvataidekoulu.fi sekä ilmoittautuminen opintoihin osoitteessa kerkuva.eepos.fi


KERAVAN TANSSIOPISTO ESITTÄÄ

Keravan tanssiopiston videotervehdys, jossa palataan tanssiopiston hienoon 40-vuotisjuhlanäytökseen, joka tanssittiin Kerava-salissa tammikuussa 2020. Videon voi katsoa tanssiopiston nettisivuilta: www.keravantanssiopisto.fi/fi/ajankohtaista. Nimenomaan Keravan päivänä, sunnuntaina 14.6.!

KERAVAN VEKARATEATTERI ESITTÄÄ

Vekarateatterin aikuisryhmä Mahalasku on ylläpitänyt improvisaatiotaitojaan loittokokoontumisten avulla koko kevään ja uskaltautuu jälleen esiintymään koko kansalle! Suora lähetys Kulttuurikeskus Hyyppärästä alkaa klo 14 Vekarateatterin Facebook-sivulla https://www.facebook.com/keravanvekarateatteri. Liity mukaan ja vaikuta sisältöön!

LAPSILLE

klo 10 Lastenkonsertti Kikattava kakkiainen.

Kikattava Kakkiainen asustelee Havuhelman metsässä ja on pienen pieni hapsenkakkiainen. Kikattava Kakkiainen tekee hyvän mielen viihdettä lapsille. Kakkiainen on pienestä koostaan huolimatta suuri sankari, jolla on valloittava naurun lahja. Se tarttuu ja saa jokaisen hyvälle tuulelle. Luvassa diskoilua lapsille ja perheille striimattuna suoraan Keravalta Keravan päivänä!

Suorastriimauslinkki:  https://youtu.be/KMh-gm869H4
(YOUTUBE, Keravan kaupunki Official)
Järjestää Keravan kaupunki, www.kerava.fi, FB/Keravan kaupunki

MUUTA HAUSKAA – UUTTA JA VANHAA

Keravan monitaituri Jouni Väänänen on ollut monien Keravalla olevien graffitien ja muraalien luoja ja tuottaja. Jounin tekemän Keravan graffitipolku -karttalinkki https://bit.ly/2Yu5Zl2 sekä Jouni Väänäsen omat terveiset katutaidekartan tekemisestä.

"Keravan katutaidekartan koostaminen oli mielenkiintoinen tehtävä.

Aloittaessani tekemään karttaa oletin muistavani kaikki paikalliset alan teokset kutakuinkin ulkoa, mutta ilmeni ettei muistini toiminut tässä asiassa kovin suoraviivaisesti. Listauksesta jäi alunperin pois monia teoksia, joiden olemassaolon muistin kyllä, mutta joita en silti jostain kumman syystä käsitellyt katutaiteena. Osa listatuista teoksista taas on jo niin vanhoja, että ne alkavat olla elinkaarensa päässä. Pari taas on töhritty. Pitäisikö ne silti ottaa mukaan listalle? Osaavatkohan kartan käyttäjät vielä mieltää esimerkiksi Sherwood-kyltin katutaideteokseksi?

Pohdintojen ja aikamoisen puhelurumban jäljiltä kasassa on nyt kuitenkin kartan ensimmäinen versio. Listatuista teoksista / paikoista vanhin on pian kymmenen vuotta vanha ja rapautunut, uusimmalla on tuskin maali kuivunut. Kartan teoksia on ollut tekemässä ensimmäistä kertaa katutaidetta tekeviä ihmisiä ja useiden kymmenien vuosien kokemuksella varustettuja ammattitaiteilijoita. Joukkoon mahtuu jopa katutaiteen kansainvälinen supertähti. Asialla on vuosien saatossa ollut nuoria ja vanhoja, luvalla ja ilman.

Ainoastaan kaksi listatuista teoksista on luvattomia, mutta näiden jo 8 vuoden ikään päässeiden maalausten jättäminen pois olisi tuntunut niiden olemassaolon kiistämiseltä. 46 merkintää kartalla tarjoaa todennäköisesti jokaiselle katsojalle jotakin ja jos tuntuu ettei tarjoa, niin luvalliset graffitiseinätkin löytyvät listauksesta. Niillä on mahdollista käydä antamassa oman kontribuutionsa paikalliseen tarjontaamme.

Toivottavasti viihdytty kartan tutkimisen parissa!

Ystävällisin terveisin, Jouni Väänänen, aka. "Psyke", Graffititaiteilija

FILMEJÄ KERAVALTA

Linkit elokuvien katseluun ilmestyy Keravan päivänä.

KERAVAN KESÄKIRPPIS

klo 11 Paasikiven aukiolla. Säännöt kesäkirppiksiin löytyvät täältä.

KERAVAN SEURAKUNTA ESITTÄÄ

klo 12 alkaen katsottavissa leikkimielinen haaste aiheesta "Minun Keravani" YouTubessa: https://youtu.be/aVNBzR1vL0I

klo 14  alkaen Keravan seurakunnan kanttorit Eija Repo ja Janne Kaksonen laulattavat kesäisiä lauluja YouTubessa: https://youtu.be/UDniDTapaOU

Molemmat videot ovat nähtävillä myös Keravan seurakunnan Facebookissa samoihin kellonaikoihin: https://www.facebook.com/Keravanseurakunta/.

 

KERAVAN HELLUNTAISEURAKUNTA ESITTÄÄ

"Päivä vain ja hetki kerrallansa"
Nina Åström on kristitty laulaja-lauluntekijä, joka on esiintynyt yli 30 vuoden ajan ja työskennellyt yli 30 maassa. Ninalta on ilmestynyt 17 levyä, joista viimeisin ilmestyi syksyllä 2019, englanninkielinen kokoelmalevy Give me Jesus, Kirkot, konserttisalit, vankilat, festarit, euroviisut, slummit, tv ja radio – paikkoja, joissa Nina on esiintynyt. Noin 20 vuoden ajan Nina on myös esiintynyt n.400 vankilassa ja huumeparantolassa eri puolilla maailmaa.

Nauhoite on kuvattu keravalaisen mediatalo-lähetysjärjestö Avainmedian toimesta ja kuvauspaikkana seurakuntamme Sampolan aukiolla:
Linkki estiykseen https://youtu.be/MSN_aSUKTAo

RONI SAMUEL rap-artisti
Täysin uusi, vielä julkaisematon musavideo "Kahdet kasvot", jonka kuvannut ja editoinut keravalainen Antti-Pekka Viro.

"Mistä mä tuun":

Linkki esitykseen https://www.youtube.com/watch?v=dGT2B2lpIww

Päivitetty 14.06.2020 klo 12:48