Uutiset

Keravan terveyskeskuksessa noudatetaan erittäin tarkkoja varotoimia

09.04.2020 klo 15:00

​Keravan terveyskeskuksen vuodeosastoille on perustettu tiistaipäivän aikana pandemiasuunnitelman mukainen erillinen osasto.

"Tällä niin sanotulla kohorttiosastolla hoidetaan vain koronaan sairastuneita ja koronavirukselle altistuneita. Kohorttiosastolla työskentelee oma erillinen henkilöstönsä, joka ei tee muuta potilastyötä," selventää johtava ylilääkäri Petja Orre.

Kohorttiosaston henkilöstöllä on asianmukaiset suojavarusteet ja niitä käytetään HUS:n ohjeiden mukaisesti potilashuoneissa työskenneltäessä, Orre tähdentää. Varotoimiin kuuluu myös se, että kulku kohorttiosastolle on rajoitettu lukituin ovin.

"Kohorttiosaston läpikulku ja kaikki tarpeeton liikkuminen sen tiloissa on kielletty," Orre kertoo.

Kohorttiosastolle voidaan ottaa enimmillään viisitoista potilasta hoitoon. Tällä hetkellä osastolla on hoidettavana kaksi koronavirukseen sairastunutta potilasta ja kaksi virukselle altistunutta.

Ensimmäinen akuuttihoidon osaston koronatartunta todettiin maanantaina 8.4. Potilasta oli hoidettu heti oireiden alusta pisara- ja kosketusvarotoimin. Altistunut henkilöstö ja altistuneet potilaat ovat tiedossa ja heitä on tiedotettu asiasta.

Koronapotilaita hoidetaan tällä hetkellä yhden hengen huoneissa. Henkilöstön sairastumisia ei ole tiedossa ja altistunut henkilöstö on määrätty kotiin.

"Tartunnanjäljityksen perusteella vaikuttaa selvältä, että maanantaina diagnoosin saanut potilas oli altistunut virukselle ennen osastolle tuloaan," Orre toteaa.

Päivitetty 09.04.2020 klo 15:15