Uutiset

Keravan uuden näytteenottopisteen myötä koronan testauskapasiteetti on lisääntynyt

24.09.2020 klo 15:00

Keravalla koronan näytteenottopiste muutti terveyskeskuksen edustalta tien toiselle puolelle Metsolantie 9:ään. Samalla vastuu näytteidenotosta siirtyi HUSLABille. Vaihdos on sujunut hyvin, ja muutoksen myötä on testauskapasiteettikin lisääntynyt – nyt näytteitä otetaan noin 250 päivässä.

Koronatestauspaikka1.jpgAika näytteenottoon kannattaa varata Koronabotin kautta. HUSLABin hallinnoima sovellus on helpottanut Keravan terveyskeskuksen puhelinpalveluruuhkia ja vapauttanut henkilöstöresursseja muiden sairauksien hoitoon ja hoitojonojen purkuun.

Näin varaat Koronabotilla ajan näytteenottoon

Keravalaiset voivat nyt varata itse ajan näytteenottoon Koronabotti-sovelluksen avulla. Vastattuaan Koronabotin oireita ja altistumista arvioiviin kysymyksiin, käyttäjä voi varata itselleen sopivan ajan näytteenottopisteeseen. Ennen ajanvarausta asiakkaat täyttävät esitiedot.

Ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Tällä hetkellä voit tehdä ajanvarauksen vain itsellesi. Mahdollisuus varata aika toisen puolesta, esimerkiksi lapselle, on tulossa palveluun lokakuussa. Jos haluat varata ajan toiselle, soita oman kuntasi koronaneuvontanumeroon.

Koronatestauspaikka2.jpg

Ohjeet ja vastaus tekstiviestillä

Varattuaan ajan koronatestiin asiakas saa vahvistuksen näytteenottoajasta sekä tulo-ohjeet tekstiviestillä. Myös näytevastaukset saapuvat tekstiviesteinä testivastauksen valmistuttua.

Koronavirustestin tulokset näkyvät lisäksi Omakannassa, mutta terveydenhuollon organisaatioiden ja kuntien välillä on eroa siinä, millaisella viiveellä tiedot tulevat Omakantaan näkyviin. Mikäli vastaus on positiivinen, kunnan tartuntatautiyksikön tartunnanjäljittäjä soittaa sairastuneelle ja kysyy altistumistietoja.

Palvelun ovat toteuttaneet HUSin Epidemiologinen yksikkö ja HUS Tietohallinnon Sähköiset asiointipalvelut.


Päivitetty 24.09.2020 klo 15:53