Uutiset

Kesätyö – monen keravalaisnuorenkin elämänsä ensimmäinen oikea palkkatyö – oli mieluisa kokemus

10.09.2020 klo 10:40

Keravan kaupunki mahdollisti kesätyöpaikan viime kesänä lähes sadalle nuorelle. Nuorilta työntekijöiltä pyydettiin palautetta heidän pesteistään ja niiden mukaan työskentely on pääosin ollut mielekästä ja antoisaa.

– Tykkäsin kyllä kovasti tehdä töitä ja vielä se, että itse ansaitsin rahaa, kommentoi eräs nuori kesätyöntekijä palautteessaan.

Nuorelle kesätyön kautta voi esimerkiksi löytyä oma tuleva ura, mutta ennen kaikkea se on kurkistus työmaailmaan ja askel aikuisuuteen.

– Upea kokemus! Opin paljon työelämästä, ja kuukauteni siellä oli iloa täysi. Kiitos, sanottiin erään toisen nuoren palautteessa.

Nuorten palautteista nousi kehittämistoiveena esille perehdytys. 

– Parantamisen varaa työpaikalla olisi työtehtäviin opastuksessa ja perehdyttämisessä. Jouduin itse harjoittelemaan ja oppimaan kaikki asiat ilman avustusta. Onneksi työt alkoivat kuitenkin sujumaan parin päivän kuluttua jo oikein hyvin.

Myös kesärekrytoinnin markkinoinnille ja viestinnälle toivottiin enemmän näkyvyyttä.

Viherpalveluissa viihdyttiin

Kesätyöntekijät ovat myös työnantajille antoisa ja mielekäs apu ja kokemus. Nuoria työskenteli etenkin hoivapuolella ja viherpalveluissa.

– Meillähän on ollut nuoria jo useita vuosia, joten homma on sinänsä tuttua. Pääsääntöisesti työt ovat menneet aina hyvin, ja nuorista on ollut meille iso apu. Tänä vuonna meillä oli paljon erityisen motivoituneita ja reippaita nuoria, ja saimme paljon aikaiseksi, hehkuttaa viheraluemestari Milja Kosonen Keravan kaupungin viherpalveluista.

Entäpä millaista palautetta nuoret esimiehilleen antoivat?

– Nuorilta tuli kaikkiaan hyvää palautetta. Osa tykkäsi kovasti, ja ryhmien vetäjät saivat nuorilta tosi hyvää palautetta, sanoo Kosonen.

Kososen toive nuorten kesärekrytoinnin kehittämiseksi on, että jatkossa heidän ei itse tarvitsisi hoitaa nuorten työsopimusten tekoa ja perehdytystä.

– Mielellään jättäisin ne jonkin toisen tahon tehtäväksi. Kevät on meillä hektistä aikaa – samaan aikaan on käynnissä myös muut kausiväen rekrytoinnit ja työhaastattelut sekä niihin liittyvät hallinnolliset työt.

Nuoret viihtyivät vanhustyössä – osa harkitsee hakeutumista alan opintojen pariin

Nuoria kesätyöntekijöitä työskenteli myös muun muassa vanhustyön parissa. Asumispalveluiden päällikkö ja hoivakoti Hopeahovin esimies Mikko Männikkö on tyytyväinen nuorten työpanokseen Hopeahovissa.

– Kesänuorten rekrytointiprosessi on tehty meille työtä tarjoaville yksiköille melko helpoksi, sillä hakuvaihe, haastattelut ja työsopimukset tehdään toisaalla. Me saamme nauttia niistä helmistä, jotka prosessin ovat onnistuneet läpäisemään. Hopeahovin asukkaat olivat todella tyytyväisiä nuorten panokseen heidän arkensa rikastuttamisessa. Työtehtävät olivat nuorille soveltuvia, kuten esimerkiksi ulkoilua, seurustelua jne, sanoo Männikkö.

Tunne oli molemminpuolinen, sillä myös nuoret viihtyivät vanhustyön parissa.

– Kaikki nuoret olivat poikkeuksellisen aktiivisia ja reippaita. Palaute oli erittäin positiivista, ja osa nuorista piti kokemastaan niin paljon, että pohtii nyt suuntautuvansa opiskelemaan sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle.

Onko Männiköllä kehitysehdotuksia koskien tulevien kesien nuorten rekrytointeja?

– Toivon, että jatkossa voisimme järjestää edellisten vuosien tapaan nuorille yhteisen infotilaisuuden. Nyt tilaisuus ei koronan vuoksi toteutunut. Muuten tämä kokonaisuus toimii mielestäni erittäin hyvin. Olemme jatkossakin mukana työllistämässä näitä motivoituneita nuoria, sanoo Männikkö.

Keravan kaupunki pitää tärkeänä, että myös tulevina vuosina pystytään tarjoamaan nuorille positiivisia kokemuksia elämänsä ensimmäisestä palkkatyöstä, joten eiköhän ensi keväänä jälleen käynnisty uusi rekrytointi 16–17-vuotiaille nuorille.

Teksti: Taina Tervo
Kuva: Jonathan Kemper, Unsplash

Päivitetty 10.09.2020 klo 11:32