Uutiset

Innosta lasta lukemaan kesällä

Kuvituskuva. Kaksi lasta lukemassa.
28.07.2020 klo 12:00

Keravan kirjastossa on tänä kesänä kaksi lapsille ​suunnattua lukukampanjaa. Kampanjat innostavat lapsia löytämään mieleistä luettavaa hauskalla tavalla. Molemmat kampanjat jatkuvat vielä elokuun loppuun, jonka jälkeen osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja.


Aarrejahti

Aarrejahti on perheille ja alakouluikäisille lapsille suunnattu lukukampanja. Aarrejahti alkaa 1.6. ja jatkuu elokuun loppuun saakka.

Lukupasseja on jaossa kirjastolla. Passissa on ohjeet Aarrejahtiin, tehtävät ja vinkkejä kesäisestä lukemisesta. Täytettyä lukupassia vastaan saa arvontalipukkeen virkailijalta, jolla voi osallistua kahden Finnkinon elokuvalipun arvontaan.

Aarrejahdin on tehnyt Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävä valtakunnallinen erityistehtävä, ja se on kaikkien Suomen kirjastojen käytettävissä.

Lomabingo

Lomabingo on Kirkes-kirjastojen yhteinen lukemiseen innostava kesäkisa, jossa luetaan erilaisia kirjoja bingoruudukon vinkkaamista aiheista. Aiheina ovat esimerkiksi "positiivinen kirja tai kirja, jossa on onnellinen loppu", "pehmeäkantinen kirja" tai "kirja, joka on alle 100 sivua!". Jokainen lukija voi valita ruudukosta omantasoista luettavaa, joten lomabingo sopii kaikenikäisille.

Bingo muodostuu vaakasuorasta, pystysuorasta tai kulmasta kulmaan muodostuvasta viiden lokeron rivistä. Yksi bingo on siis viisi luettua kirjaa. Lomabingo on käynnissä 1.6.-31.8.2020, ja palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja. Palauta lomake yhteystietoinesi mihin tahansa Kirkes-kirjastoon 31.8. mennessä. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja voiton voi hakea haluamastaan Kirkes-kirjastojen toimipisteestä.

Päivitetty 28.07.2020 klo 12:24