Uutiset

Keskustan päiväkoti siirtyy uusiin tiloihin

06.05.2019 klo 16:00

​Keskustan päiväkodin kuntotutkimusten tulosten perusteella ja palveluverkkotoimikunnalta saadun selvityspyynnön tuloksena kaupunki on päättänyt hankkia päiväkodille korvaavat tilat. Alustavan aikataulun mukaisesti Keskustan päiväkoti siirtyy uusiin tiloihin elokuun aikana, mikäli rakennuslupaprosessi ei viivästytä suunnitelmia.


Rakennustyöt Keskustan päiväkodin tontilla alkavat juhannuksen jälkeisellä viikolla maanantaina 24. kesäkuuta, jolloin päiväkoti suljetaan kokonaan rakentamisen ajaksi ja hoitopaikan tarvitseville lapsille järjestetään varhaiskasvatusta Keravan kaupungin muissa päiväkodeissa. Varahoitopaikasta ilmoitetaan perheille kesäkuun ensimmäisellä viikolla.


Kesän varhaiskasvatustarvetta on kysytty perheiltä kesälomakyselyllä. Jos päiväkodin sulkeminen 24. kesäkuuta aiheuttaa muutoksia jo ilmoitettuun kesän tarpeeseen, pyydetään perheitä ilmoittamaan siitä lapsen päiväkotiryhmään mahdollisimman pian.


Päiväkodin nyt käytössä olevissa tiloissa on käynnissä jatkuvatoiminen olosuhdeseuranta korvaavien tilojen valmistumiseen asti. Kuntotutkimusten tulosten mukaisesti päiväkotirakennuksen ilmavirtojen suuntaa on muutettu ja kellari on otettu pois käytöstä ja alipaineistettu. Terveystarkastajan mukaan näiden välittömästi tehtyjen toimenpiteiden avulla päiväkodin nykyisiä tiloja voidaan käyttää uusien tilojen valmistumiseen asti.


Korvaavat siirrettävät tilat ovat puusta rakennettuja rakennuksia, jotka rakennetaan pysyvän rakennuksen rakennusmääräyksin. Päiväkodin uudet tilat tulevat olemaan turvallisia, ekologisia, muuntautuvia ja moderneja. Tarvittaessa tilojen käyttötarkoituksen muutos onnistuu myös joustavasti.

Päivitetty 06.05.2019 klo 16:27