Uutiset

Killan koulu mukaan syväoppimisen Deep Dive -ohjelmaan

03.12.2018 klo 09:40

Killan koulu aloitti neljän muun suomalaisen koulun kanssa yhteisen matkan kohti NPDL-ohjelman ydintä. NPDL Deep Dive -ohjelma toteutettiin ensimmäisen kerran kesällä 2018 Uudessa-Seelannissa hyvällä menestyksellä. Tänä vuonna ohjelma rantautui Suomeen ja pääsimme osallistumaan NPDL Globalin toteuttamaan Deep Diveen toisena maana maailmassa. Keravan lisäksi Deep Diveen osallistui yksi koulu Helsingistä, Oulusta ja Kouvolasta.

Deep Divessa koulut muodostavat verkoston, jonka tarkoituksena on auttaa kouluja kehittymään syväoppimisen eteenpäin viemisessä. Verkoston ensimmäinen tapaaminen pidettiin 22.11.2018 Ressun peruskoulussa Helsingissä. Päivän vetäjänä oli kanadalainen Mag Gardner NPDL Globalista. Ohjelman etenemistapa on rakennettu selkeäksi ja tavoitteena on, että jatkotapaamisissa prosessi voidaan toistaa suomalaisten ohjaajien vetämänä.

Päivän aikana vierailimme ja teimme havaintoja useissa luokissa. Tarkkailumme kohteena oli etsiä näyttöä syväoppimisesta ja tehdä havaintoja Ressun meille asettaman kysymyksen toteutumisesta: "Kuinka tutkivan oppimisen menetelmät, asenne ja monialaisuus näkyvät Ressussa." Ohjeenamme oli keskittyä vahvuuksiin ja lähestyä kysymystä positiivisessa hengessä sekä kannustaa koulua eteenpäin tavoitteissaan.

Päivän päätteeksi kokosimme ja luokittelimme huomiomme ja esittelimme havaintomme isäntäkoulun henkilökunnalle. Vahvuuksien esille nostamisen ja esittämiemme kysymysten tavoitteena oli herättää isäntäkoulussa ajatuksia, miten jo nyt pitkälle vietyä tutkivan oppimisen ja NPDL:n ajattelua voisi vieläkin syventää.

Päivä oli antoisa myös meille arviointia toteuttaville osallistujille. Oli hienoa seurata hyvin toteutettuja oppitunteja ja nähdä innostuneita ja motivoituneita oppilaita ja opettajia. Toiminnasta välittyi tiivis yhteistyön tekeminen, niin aikuisten kuin lastenkin välillä. Tutkivan oppimisen menetelmää on toteutettu Ressun peruskoulussa jo useamman vuoden ajan ja se näkyi toiminnassa meille ulkopuolisillekin. Saimme mukaamme monia toimivia ideoita oman koulumme syväoppimisen eteenpäin viemiseksi.

Tämä ensimmäinen tapaamisemme vakuutti koulumme NPDL-tiimin Deep Dive -ohjelman konseptin toimivuudesta ja odotamme mielenkiinnolla vuoden 2019 aikana pidettäviä Deep Dive -verkoston kouluvierailuja.

Killan koulun NPDL-tiimi

Päivitetty 03.12.2018 klo 09:39