Uutiset

Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden tapahtumat ja palvelut nyt verkon kautta

tyttö makaa maassa ja kuuntelee kuulokkeilla
09.04.2020 klo 09:00

Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden tapahtumat ja palvelut tavoittaa nyt verkon välityksellä. Pääsiäisen jälkeisellä viikolla käynnistyy säveltäjä, pianisti Eero Hämeenniemen meditatiivisten improvisaatiokonserttien sarja. Samalla viikolla ohjelmassa on myös kirjallisuusilta kirjailija Joel Haahtelan ja toimittaja Seppo Puttosen seurassa. Etänä on myös tarjolla kirja- ja elokuvavinkkejä, klassikkokirjojen luentaa ja nuorille suunnattu podcast. Kirjastokortilla ja pin-koodilla aukeaa pääsy sähköisiin kirjoihin, elokuviin ja musiikkiin. Tietoja tarjonnasta kootaan verkkosivulle Elämyksiä etänä.


Kirjailijavieraita ja konsertteja

Säveltäjä, pianisti Eero Hämeenniemen meditatiiviset improvisaatiokonsertit lähetetään suorana taide- ja museokeskus Sinkasta. Konsertti on seurattavissa Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla. Katso ja/tai kuuntele ja rentoudu musiikin säestyksellä omalla kotisohvallasi. Tallenteen voi katsoa tai kuunnella YouTubesta myös jälkikäteen.  Konserttien live-lähetykset ovat keskiviikkoisin 15.4., 22.4. ja 29.4.klo 18.

Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttosen vieraaksi historian ensimmäiseen suorana striimattavaan Keravan kaupunginkirjaston kirjallisuusiltaan saapuu kirjailija Joel Haahtela. Live-lähetystä Pentikulma-salista voi seurata YouTube-kanavalla torstaina 16.4. klo 18, jonka jälkeen tilaisuus löytyy kanavalta myös tallenteena.

 

Lue, katsele, kuuntele: kirjaston sähköiset aineistot

Lue, katsele ja kuuntele! Kirjaston verkkokirjastossa, kerava.verkkokirjasto.fi, tiedotetaan koronan aiheuttaman sulkuajan käytänteistä. Sivuilta löytyy myös tietoa Kirkes-kirjastojen sähköisistä aineistoista: e-kirjoista, e-äänikirjoista, e-lehdistä sekä elokuvien ja musiikin e-palveluista. E-aineistoja pääsee käyttämään kirjautumalla palveluihin Kirkes-kirjastokortilla ja pin-koodilla.

Tarjonnasta mainittakoon esim. mahdollisuus lukea Helsingin Sanomien digiversiota heinäkuun alkuun asti eMagz-palvelussa. Viddlan elokuvia voi toistaiseksi katsoa kuusi kuukaudessa samalla kirjastokortilla. Rockwayn avulla voi opiskella soittoa ja laulua.

 

Klassikkoja, lukuvinkkejä ja kirjaston arkea

Kirjaston ja kulttuurin sosiaalisen media kanavissa on tarjolla muun muassa kirja- ja elokuvavinkkejä ja välähdyksiä kirjaston arjesta.

Luemme teille! -sarjassa Keravan kaupungikirjaston lukuintoinen henkilökunta lukee poikkeustilan aikana joka arkipäivä klo 14 tekstinäytteitä kotimaisesta klassikkokirjallisuudesta Insta Livessä (@keravankirjasto). Klassikoita siksi, että ne ovat kestäneet vuosikymmenten lukemisen ja koskettavat siis ihmismieltä ajasta riippumatta.

Paljastuksia kirjastosta -sarja esittelee kirjaston arjen työtä perinteisen ja sähköisen aineiston parissa niin korona-aikana kuin muulloinkin, ja Kerava vinkkaa! -sarja tarjoaa parhaimmat luku-, katselu- ja kuunteluvinkit. Kaikki sarjat löytyvät tallenteina kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/channel/UCzNVxhvGDghaCctDZjlGHZA/featured.

Perjantain Podcaisu on Keravan kaupunginkirjaston podcast nuorille ja nuorenmielisille. Podcast löytyy Soundcloudista ja Spotifysta nimellä Perjantain Podcaisu.

 

Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden sosiaalisen median kanavat


YouTube:

@Keravankirjasto- ja kulttuuripalvelut

 

Facebook:

@KeravanKirjasto

@KeravanKulttuuripalvelut

 

Instagram:

@keravankirjasto


SoundCloud ja Spotify

SoundCloud: Keravan kaupunginkirjasto

Spotify: Keravan kaupunginkirjasto

 

Päivitetty 09.04.2020 klo 09:57