Uutiset

Kirjastossa tapahtuu syyskuussa

14.09.2020 klo 11:00


Keravan kaupunginkirjaston syyskuu on täynnä monenlaisia tapahtumia kaiken ikäisille. Ohjelmassa on muun muassa lastentapahtumia, kirjallisuusiltoja, konsertteja sekä mm. lakineuvontaa. Monia tilaisuuksia on mahdollista seurata myös verkossa Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube -kanavalla.

Kirjallisuusillat käynnistyvät kesätauon jälkeen uusilla mielenkiintoisilla vierailla. Syyskuun aluksi 1.9. vs. kirjasto- ja kulttuuripalveluiden johtaja Tuula Haavisto haastattelee afrosuomalaisen Rosa Clayn tarinan romaaniksi hiljattain kirjoittanutta Vappu Kannasta. Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttosen vieraaksi saapuu Finlandia-palkittu kirjailija Kari Hotakainen 10.9. Taanilan tunnilla 16.9. puolestaan keskustellaan Suomen ja Ruotsin naapuruussuhteesta tietokirjailija, dosentti, VTT Mikko Majanderin kanssa. Majanderin uusin teos Komplekseja, kilpailua ja kumppanuutta Suomen ja Ruotsin suhteissa (Siltala 2020) julkaistaan syyskuussa.

Syyskuun ohjelmassa on monipuolisesti myös musiikkia. Suositun lauantaikonserttisarjan syyskausi käynnistyy omintakeisen huuliharppukvartetti Svängin tahdittamana 5.9. Lauantain klassiset aamusoitot jatkuvat 12.9. Lassi Karin violone-konsertilla. Lauantaina 19.9. Pentinkulma-salin lavalle nousee jazzyhtye Barlast. Konsertti on showcase-esiintyminen japanilaisessa Kansai Music Conference -tapahtumassa, johon esitys striimataan YouTuben kautta.

Kokoontumisrajoitusten keväällä keskeyttämä elokuvaleikkaaja Keijo Virtasen kotimaisten klassikkoelokuvien juhlasarja jatkuu syyskuussa. Sarja juhlistaa Virtasen 50-vuotista uraa elokuvan parissa. Maanantaina 7.9. nähtävä elokuva, Pohjanmaa (1988), perustuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin. Kirjastokino-näytöksessä 15.9. nähdään Lulu Wangin elokuva Jäähyväiset vuodelta 2019.

Kirjaston tarjonnasta löytyy tapahtumia myös lapsille ja nuorille. Muskarissa lauletaan ja lorutellaan yhdessä oman aikuisen kanssa 16.9. Yli 3-vuotiaille suunnatut satutunnit järjestetään puolestaan lauantaisin 5.9. ja 19.9. Lastenleffoja katsotaan 9.9. ja 26.9. ja nuorten iltoja vietetään tuttuun tapaan ainaperjantai-iltaisin klo 15 alkaen.

Tarkemmat tiedot syyskuun tapahtumista löytyvät osoitteesta www.kerava.fi/kirjasto, sekä Facebookista @KeravanKirjasto. Keravan kaupunginkirjastossa järjestettäviin tilaisuuksiin otetaan valtakunnallisten koronaohjeiden mukainen määrä katsojia. Tilaisuuksiin tulijoiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta ja pitävän riittävää etäisyyttä muihin katsojiin ja henkilökuntaan. Tapahtumiin ei pidä tulla sairaana.

Päivitetty 25.09.2020 klo 15:07