Uutiset

Kodin ja koulun päivästä nauttivat sekä lapset että vanhemmat

30.09.2019 klo 15:45

Selma Hiltusella (etualalla vas.) on mukanaan äiti Sari, Eero-ukki, isä Ville ja pikkusisko Matilda. Martta Rubba ja isä Markku tuntevat Selman ja hänen perheensä jo päiväkotiajalta.


​Perjantaina 27.9. keravalaisissa kouluissa vietettiin valtakunnallista Kodin ja koulun päivää. Huoltajat oli kutsuttu seuraamaan lasten koulunkäyntiä ja esimerkiksi syömään koululounasta.

Ruotsinkielisen Svenskbacka skolan 1.–2.-luokkalaisten opettaja Marlene Lindroos ja koulunkäynninohjaaja Annika Lindblad kehuvat päivää: kerrankin on aikaa tutustua vanhempiin rauhassa, epävirallisissa merkeissä. Lindroos iloitsee vanhempien heittäytymisestä ja sanoo lasten ilmeiden kertovan, kuinka tärkeä päivä on lapsille.

Luokassa pelataan pelejä, ja aika monella näyttää olevan aikuinen mukana – Selma Hiltusella on montakin: mukana pelissä on isä Ville Hiltusen ja äiti Sari Ollikaisen lisäksi ukki Eero Hiltunen. Myös 5-kuinen pikkusisko Matilda on päässyt seuraamaan koulupäivää. Välillä käydään katsomassa, mitä pikkuveli Viljo puuhaa päiväkodin puolella.

Opettajana työskennellyt Eero Hiltunen on tullut mielellään kouluun ja kehuu koulun kyläkoulumaista tunnelmaa. Myös vanhemmat pitävät koulun hengestä. Pöydässä pelaamassa on myös Selman kaveri Martta Rubba, joka on ollut Selman kanssa samassa talossa päiväkodissa jo 3-vuotiaasta asti. Martan isä Markku Rubba kertoo, että vanhemmat ja lapset ovat jo tulleet tutuiksi. Martan ja Selman vanhemmat kertovat tuntevansa luokan lapset nimeltä ja melkein kaikkien vanhemmatkin.

Toisessa huoneessa kolmasluokkalaiset ovat tehneet huoltajilleen tehtäviä. Nelli Peltosen äiti Ninnu Peltonen on päässyt jo vastaamaan Nellin tekemiin haastattelukysymyksiin, ratkomaan kertolaskuja ja tekemään karttatehtävää. Nellin mielestä äiti on selvinnyt tehtävistä hyvin. Nyt äiti ja tytär tekevät keskittyneesti yhdessä tehtävää vaahterasta.


Kodin ja koulun paiva_2.jpg
Nelli Peltonen tekee äitinsä Ninnu Peltosen kanssa tehtäviä.


Sompion koulussa ekaluokkalaiset Tiitus ja Rasmus Liikanen ovat äitinsä Nora Talluksen kanssa syömässä. Kouluruokana on tänään makaronilaatikkoa, joka maistuu sekä lapsille että äidille. Seuraavaksi äiti pääsee mukaan matematiikantunnille. Veljeksistä on kivaa, että äiti on päässyt käymään koululla.

Kodin ja koulun paiva_3.jpgMyös ekaluokkalainen Altti Haapasalo on syömässä äitinsä Terhi-Mari Honkanen-Haapasalon kanssa. Altti näyttää iloisesti peukkua kysyttäessä, miltä tuntuu, kun äiti on mukana koulussa. Äidin mielestä on hienoa, että päivä järjestetään ja pääsee näkemään esimerkiksi, millaista luokan vuorovaikutus on. Kouluruokakin maistuu hyvältä. Terhi-Marin piti vain tulla piipahtamaan, mutta lapsille on tärkeää, että äiti on koko päivän mukana. Äiti on jo päässyt ekaluokkalaisten kanssa Unicef-kävelylle ja aikoo vielä mennä seuraamaan myös nelosluokkalaisen Iljan koulupäivää.

Sekä vanhemmista että lapsista näyttää tuntuvan hyvältä, että on mahdollisuus viettää aikaa yhdessä eri tavalla kuin yleensä. Koululaiset vaikuttavat ylpeiltä, kun saavat esitellä kouluaan ja tehtäviään vanhemmille ja isovanhemmille.

Terhi-Mari Honkanen-Haapasalo ja Altti Haapasalo nauttivat kouluruoasta.
Päivitetty 30.09.2019 klo 16:24