Uutiset

Kotihoidon asiakaskäynnille voi karauttaa myös sähköfillarilla

18.06.2019 klo 12:15

​Keravan kaupungin kotihoidossa on selvitetty sähköavusteisen pyörän käyttömahdollisuuksia työkäytössä. Sähköpyörää koekäytettiin asiakaskäyntien työmatkoihin huhti- ja toukokuussa noin kuukauden ajan, jolloin ajoa kertyi 218 kilometriä eli hieman yli kahdeksan kilometriä päivässä. Koekäytön perusteella arvioidaan vuositason käyttöä kertyvän noin 2500 kilometriä. Kolmelle sähköpyörälle arvioidaan koekäytön perusteella kertyvän käyttöä yhtä paljon kuin yhdelle autolle keskimäärin sosiaali- ja terveystoimessa.  

Koekäytössä huomattiin, että sähköpyörä on varteenotettava vaihtoehto autolle ja niitä on päätetty hankkia kolme kappaletta lisää kotihoidon työntekijöiden käyttöön. Oikeanlaisilla renkailla varustettuja pyöriä voi käyttää ympäri vuoden, minkä arvioidaan tuottavan säästöjä autojen käyttökustannuksiin. Pyörä ei vie pysäköintitilaa ja on lyhyillä etäisyyksillä autoa nopeampi liikkumisväline. Pyöräily asiakaskäynneille on ympäristöystävällisempää kuin autolla liikkuminen ja sopii siten hyvin visioon Keravasta ekologisena, kestävän liikkumisen kaupunkina.

Sähköpyörien on tarkoitus toimia kotihoidon autojen rinnalla ja vähentää autojen käyttöä. Kotihoidon pyöristä noin neljäsosa on sähköavusteisia. Käytöstä saatavan laajemman kokemuksen perusteella päätetään, lisätäänkö sähköpyörien osuutta.

Päivitetty 18.06.2019 klo 12:04