Uutiset

Koululaiset esittivät ideoita ja toiveita Keravan viheralueista Osallistu ja vaikuta-tilaisuudessa

08.11.2019 klo 12:30

​Oppilaskuntien edustajat kaikista Keravan kouluista kokoontuivat Osallistu ja vaikuta -tilaisuuteen keskiviikkona 6.11.2019 kertomaan lasten ja nuorten kokemuksia ja toiveita Keravan viheralueista.


Oppilaskunnan hallitukset saivat ennakkotehtävänä oman koulunsa alueen kartan ja kysymyksiä, joita käsiteltiin luokissa. Tehtävänä oli miettiä lasten ja nuorten lempipaikkoja, suosikkitoimintoja ja -aktiviteetteja sekä pelottavia paikkoja Keravalla. Lisäksi sai kertoa, minkälaisia paikkoja ja toimintoja toivoisi Keravalle ja kirjata ehdotuksia viheralueiden ja puistojen kehittämiseen.


Osallistu ja vaikuta -tilaisuudessa lapset ja nuoret työskentelivät alueellisissa ryhmissä innokkaasti. Karttoihin tehtiin paljon merkintöjä, ja ryhmissä käytiin hyviä keskusteluja. Keskusteluissa pohdittiin muun muassa, onko tärkeämpää lisätä puistoja keskustaan vai säilyttää keskusta nykyisen kaltaisena selkeänä ja avarana. Ryhmissä nousi esiin toive, että pienille lapsille suunniteltujen leikkipuistojen lisäksi olisi myös leikkipuistoja, joissa koululaiset voisivat kiipeillä heille oikean kokoisissa kiipeilytelineissä. Osallistujat toivoivat myös joihinkin puistoihin lisää valoja, jolloin puistoon olisi mieluisaa mennä myös pimeällä. 


Osallistu ja vaikuta -tilaisuuden tuloksia käytetään yhtenä pohjamateriaalina Keravan viherkaavan suunnittelutyössä. 

Päivitetty 08.11.2019 klo 13:32