Uutiset

Kouluun ja päiväkotiin voi tulla vain terveenä

15.05.2020 klo 19:00

Lähiopetus on nyt alkanut perus- ja esiopetuksessa sekä varhaiskasvatuksessa. Huolehditaan kaikki omalta osaltamme, että olosuhteet ovat turvalliset sekä oppilaille että opetushenkilöstölle: terveenä on turvallista tulla kouluun tai päiväkotiin!

Vähäistenkin oireiden vuoksi on syytä jäädä kotiin lepäämään. Huoltajat ilmoittavat opettajalle oppilaan sairaudesta johtuvasta poissaolosta mahdollisimman pian. Jottei oppilas jäisi sairaana olonsa aikana jälkeen opinnoissaan, hänelle annetaan kotiin koulutehtäviä, joita oppilas voi kuntonsa mukaisesti tehdä. Oppilaan poissaolosta johtuva tukiopetuksen tarve huomioidaan hänen palatessaan kouluun.

 

Milloin voi tulla kouluun tai päiväkotiin?

  • Terveet lapset voivat tulla kouluun tai osallistua varhaiskasvatukseen normaalisti. Mikäli lapsella on ollut flunssa, ennen kouluun tai päiväkotiin palaamista on oltava 48 tuntia oireettomana.
  • Mikäli perheenjäsen on asetettu karanteeniin altistumisen takia ja hän on oireeton, muut perheenjäsenet voivat liikkua normaalisti ja lapset voivat käydä koulussa tai osallistua varhaiskasvatukseen.
  • Mahdollisesti altistuneelle henkilölle altistuminen (esimerkiksi epäily, että toinen vanhemmista olisi altistunut koronavirukselle) ei ole este tulla kouluun tai osallistua varhaiskasvatukseen.

 

Milloin ei voi tulla kouluun tai päiväkotiin?

  • Kouluun tai päiväkotiin ei voi tulla, jos on vähääkään sairaana.
  • Jos lapsella on yksikin koronaan viittaava oire, tulee olla yhteydessä oman kunnan terveyskeskukseen näytteenottotarpeen arviota varten. Koronavirukseen liittyviä oireita ovat nuha, kurkkukipu, yskä, kuume, ripuli ilman muuta selkeää selitystä sekä vatsakipu ilman muuta selvää syytä.
  • Allergiakauden aikana lievät hengitystieoireet saattavat johtua myös siitepölystä, mutta on vaikea arvioida itse, onko kyse koronasta vai allergiasta. Myös näissä tapauksissa tulee olla yhteydessä terveyskeskukseen koronaviruksen testaustarpeen arvioimiseksi.
  • Mikäli on tiedossa altistuminen koronavirukseen sairastuneelle henkilölle, niin kouluun tai päiväkotiin ei voi tulla. Kaupungin tartuntatautilääkäri tekee asiasta erikseen karanteenimääräyksen ja ilmoittaa asiasta perheelle myös puhelimitse.
Päivitetty 15.05.2020 klo 19:11