Uutiset

Kuinka aloittaa tarina Keravalta?

15.05.2020 klo 13:05

Lausekampanja on päättynyt 31.5. Lauseita lähetettiin huikeat 44 kappaletta. Monissa lauseissa Kerava näyttäytyi hieman rosoisena kaupunkina, johon kuitenkin suhtaudutaan ymmärtäväisellä rakkaudella ja kiintymyksellä.

Kaikki lauseet pyörivät jaksoissa noin viikon ajan kirjaston Paasikivenkadun kulman valotaululla, ja osa julkaistiin myös kirjaston Instagramissa.  Kirjasto- ja kulttuuripalvelut kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita. Arvonta on suoritettu ja voittajalle on ilmoitettu voitosta.


Kuinka aloittaa tarina Keravalta?

Harvasta on kokonaisen romaanin kirjoittajaksi, mutta nyt kuka tahansa voi saada julki kirjaston ikkunaan romaanin tai tarinan ensimmäisen lauseen ilahduttamaan keravalaisia kadulla kulkijoita!

Kirjallisuudenhistoria on täynnä ytimekkäitä ensimmäisiä lauseita, jotka lataavat romaanin täyteen tunnelmaa, merkityksiä ja aavistusta tulevasta. Hyvä ensimmäinen lause nappaa lukijan pysyvään otteeseen.

Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut haastaa nyt kaikki mukaan poikkeusajan leikkimieliseen kampanjaan keksimään keravalaisten tarinoiden ensimmäisiä lauseita. Miten alkaisi kutkuttava keravalainen jännäri? Missä romanttisen tarinan sankarit Keravalla ensi kertaa kohtaavat? Entä miltä näyttää Aurinkomäki vuonna 2399? Tai mitä tekevät sirkushevoset, kun kukaan ei ole näkemässä? Mikä olisi se kaupungille tyypillinen elementti, joka yhdistää tarinan alun juuri Keravaan?

Yksi lause riittää. Kuinka aloittaa tarina Keravalta? -kampanjan lauseita julkaistaan viikosta 17 alkaen kirjaston sulkuaikana Keravan kirjaston valonäytöllä, joka sijaitsee Paasikivenaukion ja Paasikivenkadun kulmassa. Keravaan liittyvien kuvitteellisten tarinoiden ensimmäisillä lauseilla piristetään poikkeusajan arkea. Vinkkejä hyvän aloituksen anatomiasta löydät esimerkiksi Ville-Markus Nevalaisen blogista.


Toimi näin:

  • Mieti, millaisen tarinan tai romaanin sijoittaisit Keravalle. Tarinan aihe ja sen mukainen ensimmäinen lause voi olla mitä tahansa fiktiivisen kirjallisuuden lajia: seikkailua, fantasiaa, romantiikkaa, jännitystä, satua, historiallista romaania... Vain mielikuvitus on rajana.
  • Sisällytä lauseeseen jokin Keravalle sijoittuva, tunnistettava elementti tai Keravaa leimaava erityispiirre. Toimita lause kirjastoon. Yhteystiedot löydät tämän uutisen lopusta.
  • Lauseleikki on avoin kaikenikäisille, niin aikuisille kuin lapsillekin.
  • Saat käyttää aloitukseen korkeintaan 160 kirjainta, jotta lause mahtuu valotauluun. Kirjainmäärän rajoissa voit halutessasi jakaa tekstin myös kahteen tai kolmeen lauseeseen.
  • Voit julkaista lauseen omalla nimelläsi, nimimerkillä tai nimettömänä. Muista mainita tämä viestissäsi.
  • Halutessasi voit jättää myös yhteystietosi. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan lahjakortti kirjakauppaan.


Kuinka lähetät tekstisi:

  • Vastaa helposti tämän linkin kautta
  • Toimita teksti kirjastoon: Sähköpostitse: paivi.rautavuori@kerava.fi
  • Puhelimitse ma-pe klo 9-18: 040 318 2580
  • Facebookissa tai Instagramissa (@keravankirjasto)
Päivitetty 05.06.2020 klo 15:12