Uutiset

Kytömaalle uusi puisto: Pehtorinpuistoon pääsee nyt leikkimään

02.12.2019 klo 13:45

​Kytömaalle, Pehtorinkujalle, on syksyn aikana rakennettu uutta puistoa ja leikkipaikkaa, joiden valmistumista on odotettu.


"Lähiseudun lapset ovat seuranneet rakennustöitä tarkasti ja he ovat malttamattomina kyselleet, koska leikkipaikka on valmis", kertoo kaupunginpuutarhuri Mari Kosonen. "Odotus palkitaan, sillä leikkipaikka on valmis ja lapset pääsevät leikkimään puistoon."


Leikkipaikan erikoisuutena on punainen lentokoneen muotoinen kiipeilyteline, jonka toisessa päässä on liukumäki. Kiipeilytelineen vieressä olevissa keinuissa voivat keinua kaikenikäiset: vauvoille ja pienille lapsille on varattu turvaistuin, linnunpesäkeinu ja tavallinen keinu sopivat kaikenikäisille.


Lisäksi leikkipaikalla on pyörivä ja puolelta toiselle heiluva karuselli, jossa on helppo joko istua kyydissä kahvasta kiinni pitäen tai nauttia itse aikaansaadusta vauhdin hurmasta. Pienemmät lapset pääsevät nauttimaan vauhdista myös koira- ja kettuaiheisissa jousikeinuissa. Leikkipaikan kruunaa rekan muotoinen hiekkalaatikko.


Pehtorinpuiston uudet leikkivälineet sopivat 1-12-vuotiaille. Leikkivälineiden lisäksi puistossa on puistosuunnitelman mukaisesti penkki, roska-astia sekä 3 valaisinta. Leikkipaikan vieressä on iso ja yhtenäinen piknik- ja pelailunurmi. Koko puistoa suojaavat sitä kiertävät pensasaidat ja viihtyisyyttä lisää puukujanne.

Päivitetty 02.12.2019 klo 13:48