Uutiset

Lähde Kirsikkapuukierrokselle: ihastele kirsikkapuiden kukintaa, osallistu luennolle sekä kuuntele japanilaista musiikkia ja tarinoita hanamista

10.05.2022 klo 14:25

​Kirsikkapuut puhkesivat kukkaan viikonloppuna eri puolella Keravaa. Vaaleanpunaista kukkamerta voi ihastella lähtemällä Kirsikkapuukierroksella, jonka aikana voi kuunnella japanilaista musiikkia ja lyhyitä tarinoita hanamista, pysähtyä piknikille sekä ikuistaa hetken kirsikkapuiden katveessa. Ennen kierrosta hanamiin voi tutustua Keravan Opiston luennolla.


Useimmat Keravalle istutetut kirsikkapuut ovat rusokirsikoita, joiden vaaleanpunaiset kukat puhkeavat aikaisin keväällä lähes lehdettömiin puihin. Lisäksi Keravalla on pilvikirsikkapuita, jotka kukkiessaan näyttävät valkoisilta poutapilviltä. Vanhat kirsikkapuut puhkeavat kukkaan ensimmäisinä ja nuoremmat puut seuraavat perässä. Täyskukinta on arvion mukaan viikon sisällä mutta kukinnan kestoa on vaikea arvioida, sillä se on kiinni säästä.


Keravan Opisto järjestää maksuttoman Hanami ja kirsikankukat -luennon lauantaina 14.5. klo 12-13 Sampolan palvelukeskuksessa. Luennolla tutustutaan tarkemmin hanamin kiehtovaan historiaan, nykypäivän perinteisiin sekä merkityksiin, joita japanilaiset yhdistävät hanamiin. Luennon jälkeen voi jatkaa Kirsikkapuukierrokselle, jonka reitti kulkee Sampolan ohitse. 


Kirsikkapuukierroksella voi omaan tahtiin ihastella Keravan kirsikkapuiden loistoa joko kävellen tai pyörällä. Kävelyreitin pituus on 3 km, ja reitti kiertää ympäri Keravan keskustaa. Pyöräreitin pituus on 11 km, ja siihen voi lisätä myös ylimääräisen 4,5 km lenkin. Kaikkien reittien varrelle on merkitty pysähtymispaikkoja niin kirsikankukkien ihailua kuin piknikkiäkin varten.


Kirsikkapuukierroksen aloitus- ja lopetuskohdan voi valita kierroksen varrelta. Kierroksen aikana voi pysähtyä itse valitsemissaan paikoissa ja kuunnella 10 kierrosta varten nauhoitettua tarinaa hanamista, japanilaisesta kulttuurista ja kirsikkapuiden kukintaan liittyvistä perinteistä. Kävely- ja pyöräkierroksen aikana voi pysähdyksien välissä tai kirsikkapuiden alla nautitun piknikin aikana myös kuunnella japanilaista musiikkia.


Piknikkiä varten voi Keravan kirjastosta lainata viltin ja piknik-korin eväitä varten. Viltit ja korit ovat lainattavissa pikalainoina, joiden laina-aika on 7 vuorokautta. Palautathan korit ja viltit kirjastoon kuitenkin mahdollisimman pian, jotta ne ovat mahdollisimman monen lainattavissa.


Kirsikkapuukierroksen kartan voi ladata ja tarinoita sekä soittolistaa kuunnella kaupungin verkkosivuilta osoitteessa www.kerava.fi/kirsikkapuukierros. Tarinat ja soittolista löytyvät myös Spotifyista. Kuvia kukkivista kirsikkapuista ja hetkistä kirsikkapuiden katveessa voi jakaa Instagramissa hashtageillä #kirsikkapuukierrosKerava ja #kirsikkapuuhetki.

Päivitetty 10.05.2022 klo 14:32