Uutiset

Asukkaat vaikuttivat suunnitteluun: Lapilanpuistosta viihtyisämpi ja leikkipaikalle uudet leikkivälineet

21.08.2020 klo 10:10

Kaupunki parantaa Lapilanpuiston peruskorjauksessa puiston viihtyisyyttä sekä puistossa olevan leikkipaikan toimintoja uusimalla sen kaikki vanhat leikkivälineet. Työt puistossa alkavat viikolla 35 ja valmistuvat marraskuun aikana.


Lapilanpuiston huonokuntoinen leikkikoppi puretaan, jotta puistoon saadaan hieman lisää leikkitilaa. Osana puiston peruskorjausta leikkipaikan kaikki vanhat leikkivälineet uusitaan. Vanhojen leikkivälineiden tilalle tulee lapsille keinuja, iso hiekkalaatikko ja kaivuri sekä linnan muotoinen kiipeilyteline, jossa on myös liukumäki. Lisäksi leikkipaikalle tulee linnunpesäkeinu, maatrampoliini sekä tasapainorata, jotka houkuttelevat leikkipaikalle lasten lisäksi myös nuoria ja aikuisia liikkumaan ja temppuilemaan.


Puistoon tulee myös piknik-pöytiä sekä aikuisten ulkokuntosalilaitteita. Peruskorjauksen yhteydessä lisätään myös hieman istutuksia ja asennetaan koko puiston alueelle uudet kartanomiljööseen sopivat penkit.  


Lisäksi puistoon laitetaan tapahtumasähköpistorasia tapahtumien järjestämistä varten. Puiston valaistusta ei perusparannuksessa uusita, koska koko puiston valaistus on uusittu muutama vuosi sitten led-valaisimien avulla.

 

Asukkaat vaikuttivat Lapilanpuiston perusparannukseen

Perusparannuksen suunnittelun alkuvaiheessa syksyllä 2019 kaupunki kysyi asukkailta ideoita ja mielipiteitä perusparannuksen suunnittelun pohjaksi asukaskyselyn avulla.


"Monet kyselyyn vastaajat mainitsivat kartanomiljöön sekä luonnonmukaisen ja metsäisen ympäristön olevan Lapilanpuistossa erittäin arvokasta ja säilyttämisen arvoista", kertoo Keravan kaupungin suunnitteluinsinööri Ulla Eriksson. "Lisäksi puiston rauhallisuus ja siisteys saivat kiitosta. Vastaajat pitivät myös puiston aidatusta leikkipaikasta."


Asukaskyselyyn saatiin 191 vastausta. Tärkeimmiksi kehittämistarpeiksi vastaajat valitsivat penkit ja oleilun (42 %), leikkivälineet 0-7-vuotiaille (41 %), valaistuksen (39 %) ja kuntoiluvälineet aikuisille (31 %).


Mieluisia leikkipaikan toimintoja vastaajista olivat kiipeilyteline (49 %), keinut (47 %), liukumäki (39 %), tasapainoilurata (37 %) ja hiekkalaatikko (30 %). Lisäksi vastaajille mieluisia puistotoimintoja olivat ulkokuntosalilaitteet (41 %), piknikpöytä (37 %), street workout (22 %) ja parkour (20 %).

Päivitetty 21.08.2020 klo 12:28