Uutiset

Maksuton Urhea-toiminta tukee urheilevan nuoren arkea

20.06.2019 klo 08:30

​Keravalla elokuussa alkava Urhea-toiminnan tavoitteena on tukea tavoitteellisesti urheilevan nuoren arkea. Toiminnalla autetaan nuorta opiskelun ja urheilun yhdistämisessä paremman arjen ajankäytön ja harjoittelun rytmityksen kautta. Toimiva arki luo pohjan hyvien opiskelutaitojen omaksumiselle ja koulumenestykselle. Toiminta aloitetaan vuosiluokilla 7.-9. ensi lukuvuonna. Harjoituksia on kerran viikossa, keskiviikkoaamuisin klo 8-10.

Lajivalmennuksesta vastaa urheiluseurat. Mukana on jääkiekkoseura KJT, jalkapalloseura KP-75, salibandyseura Blackbirds, Keravan Luistinseura, Keravan Voimistelijat ja Keravan Urheilijat. Mutta mukaan mahtuu vielä lisää yhteistyökumppaneita. Yleisvalmennuksesta vastaa kaupungin liikunnanopettajat. Lajivalmennukseen voi osallistua, vaikka ei kuuluisikaan järjestävään seuraan. Yleisvalmennus tukee kaikkien lajien harjoittelua. Harjoituspaikkoina toimii kaupungin eri urheilupaikat sekä koulujen liikuntasalit. Harjoittelu on osallistujille maksutonta.

Urhea-toiminnasta järjestetään nuorille infotilaisuus keskiviikkona 14.8. klo 8.30 Sompion koulun liikuntasalissa. Toiminta alkaa 21.8. eli viikon päästä infotilaisuudesta. Lukuvuoden aikana toimintaa kehitetään tutustumalla naapurikuntien toimintaan ja tutustumme myös Helsingin malliin. Tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa myös muita matalan kynnyksen taide- ja taitoaineiden harrastus mahdollisuuksia Urhea -toiminnan tavoin.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on vuonna 2003 käynnistynyt Suomen Olympiakomitean hyväksymä virallinen huippu-urheiluakatemia. Urhean taustalla toimii Urhea-säätiö. Se on yhteistyöverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilun ja koulutuksen yhdistämisessä sekä tuo valmennuksen asiantuntijapalvelut urheilijan ja valmentajan arkeen.

Lisätietoja:
liikunnan lehtori Esa Savenius
p. 040 758 7344, esa.savenius@kerava.fi

liikuntapalvelujohtaja Eeva Saarinen
p. 040 318 2246, eeva.saarinen@kerava.fi

perusopetusjohtaja Terhi Nissinen
p. 040 318 2183, terhi.nissinen@kerava.fi

Päivitetty 20.06.2019 klo 14:44