Uutiset

Neljän sukupolven uimahallista on tulossa monipuolinen liikuntakeidas

27.03.2019 klo 16:15

​Keravan uudistuneesta uimahallista tulee monipuolinen liikuntakeskus, joka tarjoaa palveluita kilpauintiradoista ryhmäliikuntaan ja elintapaohjauksesta avantouintiin kaikille ikäryhmille. Täysin remontoitu halli avataan elo-syyskuussa 2019 maauimalan kauden päätyttyä. Jo tulevana kesänä maauimalan lipunmyynti on tarkoitus saada toimimaan uuden uimahallin kautta.

Uimahalliin tulee 700 neliömetriä altaita, mitä pidetään ison uimahallin raja-arvona. "Altaita löytyy virallisesta kilpauintialtaasta lähtien kaikki tyypit. On monitoimiallas, jossa voidaan harrastaa vesijumppaa vähän lämpimämmässä vedessä, hieronta-allas, opetusallas, jonka yhteydessä on vesiliukumäki, kahluuallas pienille lapsille sekä kylmäallas", kuvailee Keravan liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila. "Keravan spesiaali on se, että maauimala ja uimahalli toimivat yhdessä, ja uimahallista pääsee myös talviaikana maauimalaan avantoon", Vakkila kertoo.

Allaspinta-alan lisäksi uimahallin aukiolot laajenevat, alkuun ainakin kokeiluluontoisesti. Halli tulee olemaan syksyllä auki arkisin klo 6–21 ja viikonloppuisin 9–20, pois lukien tiistait, jolloin viikottaisen huollon takia uimahalli aukeaa vasta yhdeksältä. Ohjatut vesijumpat alkavat taas Keravalla pitkän tauon jälkeen ja koululaisten uimaopetus siirtyy kaupungin vetämäksi uuden hallin myötä.

Halliin tulee myös viisi liikuntasalia sekä hyvinvointihuone, jossa voidaan järjestää esimerkiksi liikunta- ja elintapaohjausta. Liikuntasaleista osa on ohjattuja ryhmiä ja vapaata harjoittelua varten, osaan tulee nykyaikaisia ja kaiken ikäisille sopivia kuntosalilaitteita. Tilat rakennetaan mahdollisimman monikäyttöisiksi muun muassa liikuteltavien seinien avulla. Nuorille on suunnitteilla omia edullisia liikuntavuoroja koulun jälkeen.

"Suurin osa kaupungin järjestämistä liikuntaryhmistä tulee siirtymään uimahallille, koska siellä on uudet hyvät tilat", kertoo liikuntapalvelujohtaja Eeva Saarinen. "Syksyn tuntikalenteri tehdään kevään aikana ja julkaistaan Vapaa-aika Keravalla -esitteen yhteydessä. Vanhat suositut ryhmät jatkavat pääosin ennallaan, mutta joidenkin pienempien ryhmien yhdistämistä harkitaan. Mistään toimivista ryhmistä ei kuitenkaan olla luopumassa. Nyt on hyvä aika esittää myös uusia toiveita liikuntapalveluille!" Saarinen vinkkaa.

Uimahalliin rekrytoidaan uutta henkilöstöä ja koko henkilökunta käy läpi laajat koulutukset loppukevään aikana. Kahvilan ja lipunmyyntipisteen kilpailutus on parhaillaan käynnissä. Samalla ideoidaan uudenlaista yhteistyötä yli kuntarajojen. "Olemme aloittaneet keskustelun ylikunnallisista liikuntatuotteista Tuusulan ja Järvenpään kanssa", kertoo Saarinen. Mahdollisesti tarjolle tulee sarja- tai kausilippuja, jotka käyvät kaikkien kolmen kunnan uimahalleissa.  "Kulunvalvontajärjestelmät ovat samanlaiset, joten se olisi käytännössä helppo toteuttaa", toteaa Saarinen.

Uimahalli on rakennettu remontin aikana lähes kokonaan uudestaan. "Koko hankkeen keskeisiä asioita on, että kaikessa on keskitytty laatuun. Vedenkäsittelylaitteisto on huippumoderni ja materiaalit laadukkaat" kertoo Vakkila. "Uusi uimahalli rakennetaan viimeisempien uimahallin rakentamissuositusten mukaisesti", lisää Keravan kaupungin kiinteistöjohtaja Kristiina Pasula.

Päivitetty 27.03.2019 klo 16:17