Uutiset

Avoin kirje nuorten vanhemmille nuorisotyöntekijöiltä - "Meillä on suuri huoli"

29.04.2020 klo 17:00

Hyvät huoltajat – missä nuoresi menee, mitä nuoresi tekee?

Kevätterveiset jalkautuvilta nuorisotyöntekijöiltä Taralta ja Leifiltä.

Me olemme niitä, jotka kulkevat ympäri Keravaa neonpinkit liivit päällä, "Nuorisotyö"-teksti selässämme ja kyselemme nuorten kuulumisia päivittäin. He ovat meille tärkeitä ja välitämme heistä. Meillä on SUURI huoli!

Tiedätkö mitä nuoresi tekee päivisin tai minkälainen kaveripiiri häneltä löytyy? Jalkautuvina nuorisotyöntekijöinä olemme havainneet huolestuttavan ilmiön, joka etenkin kevään edetessä tuntuu vahvistuvan.

Ilmiönä on, että nuoret juovat humalahakuisesti alkoholia – niin arkipäivinä kuin viikonloppuisin. Osalla nuorista on tapana aloittaa juominen koulupäivän päättyessä/varhain illasta ja lopetella muutama tunti ennen kotiintuloaikaa etteivät jäisi huoltajilleen kiinni. Olemme huolissamme, sillä nuorten alkoholin käyttömäärä viime aikoina on ollut runsasta ja todella huolestuttavaa.

Tarvitsemme teidän apuanne ja yhteistyötänne siihen, että saisimme tällaisen käytöksen loppumaan. Nuoret voivat ajautua tällaisen käytöksen myötä moniongelmaisiin tilanteisiin sekä tehdä haittaa omalle kehitykselleen. Toivomme, että voisitte käydä nuorenne kanssa keskustelua alkoholin käytöstä ja sen vaikutuksista sekä kiinnittää tarkemmin huomiota, mitä nuorenne tekee ja missä menee vapaa-ajallaan.

Tarjoamme myös tukea ja apua nuoriin liittyvissä kysymyksissä. Olkaa rohkeasti yhteydessä. Parhaiten meidät tavoittaa tiistaista perjantaihin klo 13-21 välisenä aikana.

Kiitos jo nyt yhteistyöstä, pidetään yhdessä huolta nuoristamme.

Ystävällisin terveisin,

Tara Kauppinen

p. 040 318 2567

tara-louise.kauppinen@kerava.fi

Leif Ruusumeri

p. 040 318 2076

leif.ruusumeri@kerava.fi


Päivitetty 29.04.2020 klo 19:58