Onnellinen Kerava

​Keravan kaupunki käynnisti vuoden 2015 alussa uuden kolmivuotisen yhteisöllisyyden kehittämishankkeen. Onnellinen Kerava -hankkeen tarkoituksena on tukea ja edistää paikallisten yhteisöjen ja asukkaiden hyvinvointia ja aktiivisuutta. Hankkeen tavoitteet ja toiminta perustuvat Keravan kaupungin yhteisöllisyysstrategiaan. Hanke on saanut kaupungin kehittämisrahaa, ja sitä hallinnoi Keravan kaupungin vapaa-aikapalvelut.

Yhdistysrekisterin uudistus

Onnellinen Kerava -hankkeessa on uudistettu Keravan verkkopohjainen yhdistysrekisteri Yhteisönetiksi. Yhteisönetti julkaistiin 7.2.2017 Sivusto löytyy osoitteesta yhteisonetti.kuuma.fi. Kaikki Keski-Uudenmaan yhdistys- ja yhteisötoimijat voivat lisätä yhdistykselleen oman sivun sekä uutisia. Uutiset nousevat myös kerava.fi-etusivulle. Yhteisönetti mahdollistaa myös verkottumisen, vapaaehtoistyön etsimisen sekä tiedonhaun kaupungin tuesta yhdistyksille. 

Yhteisönetin käyttöön ja hyvän tiedotteen laatimiseen järjestettiin koulutus 15.2.2017.  Vanha yhdistysrekisteri poistuu osoitteesta http://kerava.info.

 

Yhteisöllisiä tapahtumia ja koulutuksia

Hankkeen aikana järjestetään yhteisöllisyyttä tukevia tapahtumia ja koulutuksia yhteistyössä yhdistysten ja yhteisöjen kanssa.

Marraskuussa 2016 järjestettiin Kaikkien Kerava -hyvinvointitapahtuma, johon osallistui n. 35 eri yhdistystä ja yhteisöä esiintyjinä ja näytteilleasettajina. Yleisöä kävi yli 600.

Kaikkien Kerava järjestetään uudelleen 28.10.2017 Kurkelan koululla. Lisätietoja vasemman ylälaidan linkistä.

Lukuvuonna 2016-17 järjestettiin yhdistystoimijoille ilmaisia yhteisöviestinnän koulutuksia yhteistyössä Keravan Opiston kanssa.

Toukokuussa 2015 järjestettiin Onnellinen Kerava Café, jonka Learning Café -pöydissä mietittiin kaupungin yhteisöllisyyttä. 
Kirjatut ajatukset: Onnellinen Kerava Cafe_7 5 2015_ideat ja toiveet.pdf


​Onnellinen Kerava -tunnustuspalkinto​​

jouni rajattu.jpg
 

Kaupunginjohtaja myönsi palkinnon 28.11.2016 taiteilija Jouni Väänäselle yhteisöllisen kaupunkikulttuurin edistämisestä ja kaupunkikuvan elävöittämisestä. Lue lisää.

Maahanmuttajien palvelupaketti -projekti

Onnellinen Kerava -hankkeessa tehtiin pilottivuonna 2015 maahanmuuttajille suunnattu painettu palveluopas. Kaupungin palveluita ja toimintaa esittelevästä oppaasta on julkaistu neljä eri versiota, joista jokainen on kaksikielinen. Toinen kieli on kaikissa versioissa suomi.  Syyskuussa 2016 julkaistiin paperiversion pohjalta päivitetty Maahanmuuttajalle-palvelusivusto kerava.fi-nettisivuilla.

Oppaan pdf-versioita voi selata tästä:
Maahanmuuttajan-palveluopas_englanti.pdf
Maahanmuuttajan-palveluopas-turkki.pdf
Maahanmuuttajan-palveluopas-venäjä.pdf
Maahanmuuttajan-palveluopas_viro.pdf

Palvelupaketin sisältö on suunniteltu työryhmässä, jossa oli mukana kaupungin palveluasiantuntijoiden lisäksi maahanmuuttajataustaisia kokemusasiantuntijoita.


Hankkeen toteuttajat

Yhteisöhankkeen toimintaa suunnittelee ja kehittää yhteisöverkosto, jossa ovat mukana Keravan museon, kulttuurin, liikunnan, nuorisopalveluiden ja Opiston edustajat. Työryhmään kuuluu myös Laurea-ammattikorkeakoulu sekä Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry. 

Päivitetty 26.09.2017 klo 08:51